Čupava Kata s džemom smokve

Sigurno ste pomislili tko je ta čupava Kata i zašto nju spominjemo u našem današnjem ukusnom receptu. E pa niste krivo pročitali, zaista se radi se o kolaču točnije čupavoj piti u narodnu nazvanom čupava Kata. Ovaj tradicionalan i jednostavan kolač pripremila je @tigerlilly47 na posve nov i neobičan način u kombinaciji s džemom od smokve.



Čupava pita s džemom od smokve

Recept za 4 - 6 osoba


Sastojci:

Tijesto:

  • 3 žumnjaka

  • 3 žlice šećera

  • 15 dag maslaca

  • 30 dag brašna

  • 1 prašak za pecivo

  • 3 žlice mlijeka


Nadjev:


Priprema :

U posudi pjenasto umutite žumanjke i šećer, dodajte na listiće narezani maslac i ostale sastojke, te umijesite glatko tijesto. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku 30 minuta. Odmoreno tijesto razdjelite na tri jednaka dijela. Prva dva dijela razvaljajte na dimenziju lima za pečenje, a treći ostavite sa strane. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, dodajte mljeveni šećer i orahe, pa još jednom kratko sve izmješajte. Lim za pečenje namastite i pobrašnite, te na njega stavite prvo tijesto, premažite ga džemom od smokava, poklopite sa drugim tijestom, premažite snjegom od oraha, a na vrh naribajte treći preostali dio tijesta.

Pripremljeni kolač pecite na 180 stupnjeva 35 minuta.

U slast!


#čupavapita #smokvasnarančom #tradicija #ekoproizvodi #receptblogeri

0 comments

Recent Posts

See All