top of page

Šarene bruskete s ajvarom

U današnjem receptu vam donosimo neodoljivu kombinaciju hrskavog kruha i bogatog okusa Dida Boža ajvara - šarene bruskete. Ove ukusne zalogaje možete poslužiti kao predjelo, lagani obrok ili kao dodatak bilo kojem druženju. Sa svojim šarenim izgledom i divnom kombinacijom okusa, ove bruskete će zasigurno oduševiti vaše nepce i očarati vaše goste. Sami recept donosi nam naša draga Ana.


 

Šarene bruskete s ajvarom

SASTOJCI:

  • 1 (250g) francuski kruh (baguette)

  • 100 g cherry rajčica

  • 80g kiselih krastavaca

  • 100 g Dida Boža ajvara

  • 100 g ocijeđenog kukuruza šećerca

  • 1 sitnije nasjeckani mladi luk za dekoraciju

  • Malo nasjeckanog peršinovog lista za dekoraciju

  • Malo aceto balsamica u kremi za dekoraciju


PRIPREMA:

  • Svaku krišku kruha prethodno prepržite na tavi za bolju hrskavost.

  • Rajčice narežite na manje kockice. Kisele krastavce narežite na manje kockice.

  • Rajčice i kisele krastavce pomiješajte s Dida Boža ajvarom i kukuruzom šećercem. Jedan dio mladog luka nasjeckajte i zajedno s peršinovim listom dodajte mješavini s ajvarom, drugi dio stavite na vrh kao dekoraciju,


POSLUŽIVANJE:

  • Smjesu rasporedite na pečeni kruh, dodajte malo aceto balzamica kreme na vrh.




0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page