top of page

Šumski kolač obogaćen aronijom

Lubenice, dinje, breskve, nektarine...ovog ljeta zaista uživamo u izobilju svježeg voća, ali tako smo se zaželili nekakavog ukusnog kolača! Foodie A26 nam donosi recept za kolač sa šumskim voćem koji je brz i jednostavan za pripremu, a sve korake pronađite u nastavku:

 

Kolač sa šumskim voćem i džemom od aronije i naranče

Sastojci:

  • 2 jaja

  • 1 čaša jogurta

  • pola čaše ulja

  • pola čaše šećera

  • 2 čaše glatkog brašna

  • 1 vanilin šećer

  • 1 prašak za pecivo

  • ribana korica jednog limuna

  • šumsko voće (ako koristite smrznuto - prethodno odmrznite)

  • 2 žličice eko džema Dida Boža od aronije i naranče


Priprema: Izmiksajte jaja i šećer, pa dodajte ulje i jogurt. U drugoj posudi pomiješajte suhe sastojke, obavezno prosijte brašno. Zatim suhe sastojke postepeno dodajte tekućim sastojcima. Dodajte koricu limuna i promiješajte. Kalup obložite papirom za pečenje ili namastite i pobrašnite. Uspite dio smjese pa dodajte dio voća, i tako postepeno dok ne potrošite sastojke. Zagrijte 2 žličice džema Dida Boža od aronije i naranče tek toliko da bude blago tekuće teksture pa rasporedite po kolaču i dekorirajte čačkalicom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva. Ovisno o jačini vaše pećnice. Provjerite čačkalicom. Kada je kolač gotov, izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi. Ako primjetite da vam je kolač izvana rumen, a iznutra još nije gotov, slobodno ga prekrijte papirom za pečenje i ispecite do kraja.

0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page