Lubenice, dinje, breskve, nektarine...ovog ljeta zaista uživamo u izobilju svježeg voća, ali tako smo se zaželili nekakavog ukusnog kolača! Foodie A26 nam donosi recept za kolač sa šumskim voćem koji je brz i jednostavan za pripremu, a sve korake pronađite u nastavku:
Kolač sa šumskim voćem i džemom od aronije i naranče
Sastojci:
2 jaja
1 čaša jogurta
pola čaše ulja
pola čaše šećera
2 čaše glatkog brašna
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
ribana korica jednog limuna
šumsko voće (ako koristite smrznuto - prethodno odmrznite)
2 žličice eko džema Dida Boža od aronije i naranče
Priprema: Izmiksajte jaja i šećer, pa dodajte ulje i jogurt. U drugoj posudi pomiješajte suhe sastojke, obavezno prosijte brašno. Zatim suhe sastojke postepeno dodajte tekućim sastojcima. Dodajte koricu limuna i promiješajte. Kalup obložite papirom za pečenje ili namastite i pobrašnite. Uspite dio smjese pa dodajte dio voća, i tako postepeno dok ne potrošite sastojke. Zagrijte 2 žličice džema Dida Boža od aronije i naranče tek toliko da bude blago tekuće teksture pa rasporedite po kolaču i dekorirajte čačkalicom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva. Ovisno o jačini vaše pećnice. Provjerite čačkalicom. Kada je kolač gotov, izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi. Ako primjetite da vam je kolač izvana rumen, a iznutra još nije gotov, slobodno ga prekrijte papirom za pečenje i ispecite do kraja.
Comentários