Krenulo je uređenje doma i pripreme za Božić, kićenje interijera i eksterijera te kupovina poklona za najmilije. No kako to inače biva za kraj ostavimo prirpemu hrane i čini se kako imamo sve manje vremena, koliko god unaprijed sve pripremili. @tigerlilly47 nam je pripremila tortu s kojom ste uvijek spremni na vrijeme.
Obožavani klasik, najstariji recept i tradicionalna austrijska torta su samo par činjenica kojim predstavljaju Linzer tortu. Ovaj recept ćemo predstaviti kao "Vrh svijeta" jer ponekad jednostavim rješenjima dođemo do najvišeg cilja.
Linzer torta
Sastojci:
· 300 g slatkog brašna
· 300 g Dida Boža eko džema višnja
· Pola praška za pecivo
· 200 g šećera
· 1 vanilin šećer
· 150 g maslaca
· 150 g mljevenih badema
· 1 jaje
· 5 žlica mlijeka
· Cimet, rum, naribana limunova korica
Upute :
U većoj zdijeli pomiješati brašno i prašak za pecivo. Dodati omekšali maslac i izraditi tijesto u mrvice. Zatim tijestu dodati ostale sastojke. Umijesiti glatko tijesto, zamotati ga u prozirnu foliju i ostaviti u hladnjaku pola sata.
Manji dio tijesta ostaviti za pokrivanje, a veći dio tijesta razvaljati i utisnuti u pobrašnjen i namašćen kalup ili obložen papirom za pečenje. Tijesto premazati džemom i pokriti trakama ili ukrasima napravljenim od manjeg dijela tijesta.
Peći na 180 stupnjeva 30-35 minuta.
Comments