top of page

Ajvar košarice s tuna mousseom

U moru slatkih recepata, danas smo vam pripremili pravo malo predjelo ili nešto za prigristi kada stignu gosti, slasne male ajvar košarice s tunom. Ovi zalogajčići su jednostavni, vizualno atraktivni i prije svega neodoljivo slasni. Recept za ajvar košarica donosi nam naša draga Biljana.


________________________________________


Ajvar košarice s tuna mousseom


SASTOJCI:


Košarice:

Tuna mousse:

  • 300 g tune

  • 40 g omekšanog maslaca

  • 60 g majoneze

  • 4 mala kisela krastavca

  • 1 žlica kečapa

  • sol (po ukusu)

  • biber (po ukusu)

Dekoracija:

  • kiseli krastavci

  • grubo mljevene Chili papričice


PRIPREMA:


  • U posudi pomiješajte brašno i sol i dodajte omekšani maslac. Umijesite maslac i brašno u mrvičastu smjesu. Dodajte Dida Boža domaći ajvar te zamijesite glatko tijesto.

  • Tijesto umotajte u prozirnu foliju te ga stavite u hladnjak 30 minuta.

  • Ohlađeno tijesto razvaljajte na debljinu 3-4 mm i okruglom modlicom vadite krugove. Svaki krug pažljivo utisnite u kalup za mini muffine. Košarice stavite u hladnjak na 30 minuta. Ostatak tijesta premijestite i ponavljajte postupak dok svo tijesto ne bude potrošeno.

  • Zagrijte pećnicu na 180 C. Pecite košarice 10-ak minuta. Pečene košarice oprezno izvadite iz kalupa i ohladite.

  • U multipraktik ili blender stavite ocijeđenu tunu, maslac, majonezu, na kolutiće narezane kisele krastavce, kečap, sol i papar. Miksajte dok ne dobijete glatku i svilenkastu kremu poput moussea.

  • Slastičarskom vrećicom sa zvjezdastim nastavkom istiskivajte tuna mousse u pečene košarice.

  • Ukrasite kiselim krastavcima i grubo mljevenim Chili papričicama.






0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page