Pripremite svoj kuhinjski pribor, jer ovaj lagani ljetni desert ćete odmah poželjeti isprobati. Ne trebate dodatno podizati temperaturu zagrijavanjem pećnice, brzo i jednostavno se priprema, a okusom osvježava i najtoplije dane. Recept nam je pripremila naša draga Ema Žderić @emmtasty . Uživajte u divnim okusima!
![](https://static.wixstatic.com/media/4b6078_7437f4d3c09f4110a2e195829972b15e~mv2.jpeg/v1/fill/w_980,h_735,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/4b6078_7437f4d3c09f4110a2e195829972b15e~mv2.jpeg)
Cheesecake sa džemom od šipka i ribizlom
SASTOJCI:
(kalup Ø 15 cm)
135 g petit keksa
50 ml mlijeka
290 ml slatkog vrhnja
200 g krem sira (sobne temperature)
100 g jogurta
120 g bijele čokolade (otopljene)
10 g želatine u prahu
50 g pirea od ribizla
150 g Dida Boža džema od šipka
svježe voće (dekoracija)
PRIPREMA:
![](https://static.wixstatic.com/media/4b6078_10f3ad4b796346d3992e3c46df1eed5c~mv2.jpeg/v1/fill/w_980,h_1225,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/4b6078_10f3ad4b796346d3992e3c46df1eed5c~mv2.jpeg)
Podloga
Petit keks sameljite i pomiješajte sa mlijekom. Utisnite u kalup i stavite hladiti dok pripremate kremu.
Krema od krem sira
Izmiksajte slatko vrhnje do srednje čvrstoće, zatim u to dodajte krem sir, jogurt i otopljenu bijelu čokoladu. Kremu stavite u hladnjak dok pripremate žele.
Žele od šipka i ribizla
Želatinu pripremite prema uputama. Džem od šipka kratko rastopite i u to dodajte pire od ribizla i pripremljenu želatinu. Izlijte u kalup Ø 15 cm i stavite u hladnjak da se potpuno ohladi i učvrsti.
Slaganje
Na podlogu od keksa stavite polovicu kreme od krem sira, zatim ostavite da se potpuno ohladi. Kada se ohladilo i učvrstilo na to stavite žele od šipka i ribizla, te prekrijte ostatkom kreme od sira. Ostavite da se potpuno ohladi i dekorirajte svježim voćem.
コメント