top of page

DANSKI PUDING S DŽEMOM OD VIŠANJA

Danas vas vodimo na putovanje danskim okusima, donoseći vam Danski puding s Dida Boža džemom od višanja. Priprema je brza i jednostavna, a rezultat je fantastičan. Ovaj puding je idealan za sve prilike, bilo da želite razveseliti svoje goste ili jednostavno sebe počastite nečim posebnim i slatkim. Pratite korake naše drage Ines koja će vam otkriti tajne danskog kulinarskog umijeća i naučiti kako pripremiti ovu čarobnu poslasticu u vlastitoj kuhinji.


 

DANSKI PUDING S DIDA BOŽA DŽEMOM OD VIŠANJA


SASTOJCI:

  • Dida Boža ekstra džem od višnje

  • 120 g Arborio riže

  • 7 dl mlijeka

  • Korica jednog limuna

  • 1 mahuna vanilije

  • 60 g šećera

  • 2,5 dl vrhnja za šlag

  • 50 g oguljenih samljevenih badema

  • 30 g rezanih badema

PRIPREMA:

  1. Na laganoj vatri tostirajte rižu dvije minute potom dodajte oko 2dl mlijeka i kuhajte uz povremeno miješanje. Mlijeko dodavajte postupno kao da radite rižoto. Iz mahune vanilije izvadite sjemenke te ih umiješajte u šećer, a mahunu stavite da se kuha s rižom i mlijekom. Pred kraj kuhanja dodajte šećer s vanilijom i limunovu koricu.

  2. Skuhanu rižu ohladite.

  3. Ohlađenu rižu, samljevene i rezane bademe te tučeno slatko vrhnje sjedinite. Servirajte u zdjelice ili staklenke tako da stavite red fila od riže zatim sloj Dida Boža džema od višanja, opet filu od riže i za kraj dodajte još džema i ukrasite rezanim bademima. Desert je potrebno držati u hladnjaku 1-2 sata prije konzumacije.







0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page