Danas smo za vas pripremili još jedan recept s kikiriki maslacem, ali sada je glavna zvijezda Dida Boža eko džem od kupine. Nova razina popularnog peanut butter & jelly sendviča u obliku mekanog kolačića. Baza je slanutak, kikiriki maslac i zobene pahuljice pa je pogodno za osobe koje konzumiraju namirnice bez glutena, a sredina je ispunjena Dida Boža džemom od kupina. Nisu jako slatki pa možete podebljati sa zaslađivačem po izboru. Recept nam donosi Valentina, a na Vama je da isprobate ovaj ukusan i jednostavan desert.
p.s. Pošaljite nam koju sliku! :)
GNIJEZDA OD SLANUTKA I KIKIRIKI MASLACA S DŽEMOM OD KUPINE
SASTOJCI:
240g ocijeđenog slanutka u konzervi
120g 100%-tnog kikiriki maslaca
80g meda/javorovog sirupa
2 žličice ekstrakta vanilije
1/4 žličice soli
1 žličica praška za pecivo
30g zobenih pahuljica
PRIPREMA:
Pećnicu zagrijte na 190°C.
U posudi (ili u blenderu) sjedinite slanutak, maslac od kikirikija, med/javorov sirup, ekstrakt vanilije, sol, prašak za pecivo i zobene pahuljice sve dok se ne dobije ujednačena gusta smjesa.
Jednom žličicom uzmite smjesu, a drugom oblikujte nepravilne kuglice na limu obloženim papirom za pečenje.
Namočite palac te udubite sredinu.
Sredine napunite s Dida Boža eko džemom od kupine.
Kolačiće pecite 10-15 minuta, tj. dok ne porumene.
Dobar tek!
Comments