top of page

Gnijezda od slanutka i kikiriki maslaca s eko džemom od kupine

Danas smo za vas pripremili još jedan recept s kikiriki maslacem, ali sada je glavna zvijezda Dida Boža eko džem od kupine. Nova razina popularnog peanut butter & jelly sendviča u obliku mekanog kolačića. Baza je slanutak, kikiriki maslac i zobene pahuljice pa je pogodno za osobe koje konzumiraju namirnice bez glutena, a sredina je ispunjena Dida Boža džemom od kupina. Nisu jako slatki pa možete podebljati sa zaslađivačem po izboru. Recept nam donosi Valentina, a na Vama je da isprobate ovaj ukusan i jednostavan desert.

p.s. Pošaljite nam koju sliku! :)


 

GNIJEZDA OD SLANUTKA I KIKIRIKI MASLACA S DŽEMOM OD KUPINE



SASTOJCI:

  • 240g ocijeđenog slanutka u konzervi

  • 120g 100%-tnog kikiriki maslaca

  • 80g meda/javorovog sirupa

  • 2 žličice ekstrakta vanilije

  • 1/4 žličice soli

  • 1 žličica praška za pecivo

  • 30g zobenih pahuljica

  • 70g Dida Boža eko džem od kupine



PRIPREMA:

  • Pećnicu zagrijte na 190°C.

  • U posudi (ili u blenderu) sjedinite slanutak, maslac od kikirikija, med/javorov sirup, ekstrakt vanilije, sol, prašak za pecivo i zobene pahuljice sve dok se ne dobije ujednačena gusta smjesa.

  • Jednom žličicom uzmite smjesu, a drugom oblikujte nepravilne kuglice na limu obloženim papirom za pečenje.

  • Namočite palac te udubite sredinu.

  • Sredine napunite s Dida Boža eko džemom od kupine.

  • Kolačiće pecite 10-15 minuta, tj. dok ne porumene.

  • Dobar tek!










0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page