top of page

HRSKAVA PILETINA S GLAZUROM OD DŽEMA MANDARINE

Tražite li brz, ukusan i zdrav ručak koji će vas oduševiti svojom neobičnom kombinacijom okusa? Ne tražite dalje! Dida Boža ekstra džem od mandarine postaje neobičan i iznenađujući dodatak ovom receptu koji će vas osvojiti na prvi zalogaj. Naša vješta kuharica Ines, donosi vam ovu nevjerojatnu kreaciju koja će zadovoljiti vaše nepce i pružiti vam dozu energije koja vam je potrebna tijekom dana.

Ovaj recept spaja hrskavu piletinu i mekanu rižu, ali ono što ga čini posebnim je upravo Dida Boža ekstra džem od mandarine. Osim što je ukusan, ovaj ručak priprema se brzo i jednostavno, što ga čini idealnim izborom za one trenutke kada nemate puno vremena za kuhanje. Dakle, pripremite se za čaroliju okusa koja će vas odvesti na putovanje oko svijeta u samo nekoliko minuta. Sada, krenimo u detalje o tome kako pripremiti ovaj neodoljiv obrok koji će postati omiljeni ručak u vašem domu.


 

HRSKAVA PILETINA S GLAZUROM OD DŽEMA MANDARINE


SASTOJCI:


Pržena piletina:

  • 500 g otkoštenog pilećeg zabatka ili prsa

  • 60 g gustina

  • 50 g brašna

  • 1 jaje

  • 1 žlica sezamovog ulja

  • 80 ml vode

  • 1 žličica soli

  • Papar dodajte po ukusu

PRIPREMA:

  1. Sve sastojke osim piletine izmiješajte u zdjeli.

  2. Kada ste dobili smjesu malo gušću od one za palačinke dodajte kocke piletine (pazite da ne budu premalene).

  3. Dobro promiješajte tako da piletina bude obložena smjesom sa svih strana.

  4. Pecite ju u dobro zagrijanom dubokom ulju 8-12 minuta.

  5. Gotovu piletinu ocijedite od masnoće na papirnatom ubrusu.


Umak:

PRIPREMA:

  1. U manjoj zdjeli navedene sastojke dobro izmiješajte.

  2. U dublju tavu izlijte umak i kuhajte ga par minuta dok ne postane gust.

  3. U trenutku kada je umak postigao dovoljnu gustoću dodajte pripremljenu piletinu.

  4. Miješajte dok svi komadi piletine ne budu prekriveni umakom. Preko svega pospite sezam i sjeckani vlasac ili mladi luk te poslužite uz kuhanu rižu.







0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page