Ponekada želimo svoje goste ponuditi nečim posebnim, ujedno i ukusnim, no često nam nedostaje ideja što bi novo i kreativno mogli pripremiti. Naša @tigerlilly47 ima rješenje.
Palmier zalogajčići mogu biti slatkog ili slanog punjenja. Ponekada ih iz milja nazivaju ružicama, jer svojim posebnim izgledom mame poglede, a okusom nas tjeraju da uzmemo još!
Palmiers sa prirodnim namazom od crnih maslina
Sastojci:
275 g lisnatog tijesta
40 g naribanog parmezana
4 žličice Dida Boža namaza od crnih maslina
Sol
Papar
Priprema:
Lisnato tijesto stavite na dobro pobrašnjenu radnu površinu, te ga tanko razvaljajte. U manjoj posudi pomiješajte namaz od crnih maslina, parmezan i začinite paprom i soli po želji.
Pripremljenu smjesu tanko namažite na prethodno razvaljano tijesto, te krajeve zarolajte jedan prema drugom tako da se spoje u sredini. Dobivenu formu zamotajte u prozirnu foliju ili papir za pečenje i stavite u zamrzivač na 15 minuta kako bi ju kasnije lakše rezali.
Ohlađeno tijesto režite na 1-2 cm debljine i valjkom za tijesto ili dlanom pritisnite kako bi dobili oblik Palmiersa.
Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva dok ne poprime zlatnu boju otprilike 15 minuta.
Comments