top of page

Kratko a slasno! Brzi palmiers zalogajčići s tapenadom od crnih maslina

Updated: Nov 17, 2020

Ponekada želimo svoje goste ponuditi nečim posebnim, ujedno i ukusnim, no često nam nedostaje ideja što bi novo i kreativno mogli pripremiti. Naša @tigerlilly47 ima rješenje.

Palmier zalogajčići mogu biti slatkog ili slanog punjenja. Ponekada ih iz milja nazivaju ružicama, jer svojim posebnim izgledom mame poglede, a okusom nas tjeraju da uzmemo još!

Palmiers sa prirodnim namazom od crnih maslina



Sastojci:

Priprema:


Lisnato tijesto stavite na dobro pobrašnjenu radnu površinu, te ga tanko razvaljajte. U manjoj posudi pomiješajte namaz od crnih maslina, parmezan i začinite paprom i soli po želji.

Pripremljenu smjesu tanko namažite na prethodno razvaljano tijesto, te krajeve zarolajte jedan prema drugom tako da se spoje u sredini. Dobivenu formu zamotajte u prozirnu foliju ili papir za pečenje i stavite u zamrzivač na 15 minuta kako bi ju kasnije lakše rezali.

Ohlađeno tijesto režite na 1-2 cm debljine i valjkom za tijesto ili dlanom pritisnite kako bi dobili oblik Palmiersa.

Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva dok ne poprime zlatnu boju otprilike 15 minuta.



 
0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page