Danas Vam donosimo slasnu, čokoladnu i kremastu roladu. Rolada inače ima francusko značenje "zamotati", a priprema se diljem svijeta kao slano jelo ili slatki desert. Mi danas donosimo roladu na Monikin način koja ju je obogatila s krem sirom, čokoladom i Jaffa namazom od smokve, naranče i kakaa. Nemojte dugo čekati i krenite u pripremu ove slastice jer se zaista priprema brzo, a pojest ćete ju u tren oka zbog neodoljivog okusa.
JAFFA ROLADA
Biskvit:
5 jaja
80g šećera
100ml ulja
100g brašna
Pola praška za pecivo
Krema:
150ml vrhnja za šlag
200g svježeg sira
1 vanilin šećer
50g šećera
PRIPREMA:
Pjenasto izmutite jaja, postepeno dodavajući šećer. Na niskoj brzini dodajte brašno, prašak za pecivo i ulje. Pecite u plehu 30x40cm na 180 stupnjeva oko 25 minuta.
Kada se biskvit ispeće zarolajte ga kako bi dobio oblik rolade.
Krem sir izmiksajte sa sećerom i vanili sečerom, dodajte čvrsto umućeno vrhnje za šlag i sve sjedinimo. Na biskvit namažite Dida Boža Jaffa namaz, zatim kremu od sira i zarolajte.
Po želji možete otopiti 100g čokolade za kuhanje i 3 žlice ulja te prelijte roladu. U slast!
Comentários