top of page

Linzer torta s pekmezom od šljiva

Linzeri su kolači koji se tradicionalno pojavljuju na blagdanskom stolu, ali mi ih volimo svaki dan jer su slatki, pekmezasti i maleni… Ovaj put naša draga Dora nam donosi linzer tortu na njezin način s Dida Boža pekmezom od šljiva bez šećera. Jednostavna, praktična i za prste polizati. Morate ju isprobati! ☺️


 

LINZER TORTA S BADEMIMA I PEKMEZOM OD ŠLJIVA


SASTOJCI:

  • 320g glatkog brašna

  • 200g margarina sobne temperature

  • 100g šećera

  • 2 vanilin šećera

  • 1 jaje sobne temperature

  • prstohvat soli


PUNJENJE I POSIP:


PRIPREMA :

  • Brašno, margarin, oba šećera i malo soli dodajte u zdjelu. Promiješajte. Dodajte razmućeno jaje i zamijesite prhko tijesto. U početku će se činiti presuho, no čim se margarin počne topiti smjesa će se povezati. Mijesite minimalno 10-tak minuta kako bi se sve povezalo. Smjesa mora biti malo mekša. Tijesto omotajte u prozirnu foliju i držite u frižideru 45-60 minuta.

  • Zagrijte pećnicu na 180C bez ventilatora. Nakon što se stisnulo u frižideru, tijesto razvaljajte između 2 masna papira na tanku debljinu. Pomoću masnog papira, tijesto prebacite u okrugli kalup te dignute rubove. Dno par puta bocnite vilicom kako bi tijesto ravnomjerno raslo.

  • Pecite minimalno 10-tak minuta uz provjeru. Nakon što se ispeklo, premažite Dida Boža pekmezom od šljiva i posipajte bademima. Zapecite još dvije minute.

SAVJETI:

  • Margarin narežite na kockice kako bi se bolje sjedinio u smjesi.

  • Pazite da tijesto ne bude predebelo kada razvaljate jer će rubovi potamniti, a dno će ostati sirovo.

  • Korišten je kalup promjera 26cm.





0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page