top of page

Londonske štangice

Vratimo se u stare dane i prisjetimo tradicionalnih kolačića koje su pripremale naše bake. Londoneri, londonske štangice, naziva je raznih, ali svi znamo da ih obožavamo zbog ukusnog punjenja. Kako bi londoneri bili još slasniji naša draga tinaaasweets donosi neodoljivu kombinaciju oraha i Dida Boža džema od šipka.


 

Londoneri


SASTOJCI:

  • 6 žumanjka

  • 60g šećera

  • 1 vanilin šećer

  • 120 g maslaca sobne temperature

  • Prstohvat soli

  • 200g glatkog brašna

  • Pola praška za pecivo


Za premaz:

6 – 7 žlica Dida Boža džema od šipka


Fil:

6 bjelanjaka

Prstohvat soli

150g šećera

1 vanilin šećer

200g mljevenih + 50g grubo sjeckanih oraha ili lješnjaka

1 žličica cimeta


PRIPREMA :

  • Od svih sastojaka zamijesite glatko tijesto. Bit će malo mekše nego prhko tijesto ali se neće lijepiti.

  • Tijesto razvaljati i prebaciti u pleh veličine 32x22. Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180° oko 10 minuta.

  • Za to vrijeme izradite fil od bjelanjaka.

  • Dodajte prstohvat soli i šećer pa miksajte dok se šećer skroz ne otopi. Na kraju dodajte orahe, cimet i sve lagano pomiješajte.

  • Izvadite pleh iz pećnice i premažite ga Dida Boža džemom od šipka i nakon toga filom od bjelanjaka.

  • Pećnicu smanjite na 160° te vratite kolač da se peće još otprilike 20 minuta. Kolač dobro ohladite radi lakšeg rezanja.



0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page