Jeste li već i vi počeli kombinirati klasična bijela pšenična brašna s onim zdravijima, poput pirovog, heljdinog ili raženog? Martina s profila @mama_danas_jakuham često eksperimentira sa zdravijim receptima na veliku radost i dugoročnu dobrobit cijele obitelji, a ovoga puta je pripremila fine kruščiće od pira obogaćene Dida Boža namazom od maslina, koje se pojavljuje kao slasno iznenađenje koje otkrijete kad dođete do sredine kruščića. Ova zasitna peciva priremite i vi po smjernicama u nastavku, te ih ponesite sa sobom na izlet ili plažu da imate spremnog asa u rukavu (tj torbi) kada najmlađi ogladne!
Pirovi kruščići sa cherry rajčicama i namazom od zelenih maslina
Sastojci:
1 šalica integralnog pirovog brašna
1 šalica bijelog ili polubijelog brašna
1 žličica praška za pecivo
½ žličice himalajske soli
1 dcl maslinovog ulja
½ šalice zobenog mlijeka
1 žlica zlatnih lanenih sjemenki + 3 žlice mlake vode (zamjena za jaje)
cherry rajčice
svježi ružmarin
Priprema:
Uključiti pećnicu na 200 C. U šalicu staviti jednu žlicu zlatnih lanenih sjemenki sa 3 žlice mlake vode. Promiješati i ostaviti da odstoji nekoliko minuta. U veliku zdjelu najprije staviti brašna, prašak za pecivo i sol. Promiješati te dodati maslinovo ulje i zobeno mlijeko. Na kraju umiješati odstajale lanene sjemenke sa vodom. Umijesiti tijesto rukama i podijeliti ga na manje kuglice. U svaku kuglicu staviti malo namaza od zelenih maslina i oblikovati kuglicu tako da namaz ostane iznutra (kao knedle). U protvan staviti papir za pečenje te na njega složiti kuglice, na vrhu ih malo zarezati u obliku križića i staviti peći. Peku se oko 25 minuta.
Nakon pečenja poslužite sa cherry rajčicama, po želji dodatno premažite namazom od zelenih maslina te pokapajte maslinovim uljem i pospite svježim ružmarinom.
Kommentare