Najmekanije i najsočnije buhtle koje ćete ikad probati pripremila je naša @emmtasty.
Slastica koju uvijek rado konzumiramo je mala, sočna bucmasta buhtlica s domaćim džemom koji nas podsjeća na naše najranije trenutka života kojih se sjećamo.
RECEPT
Mekane i sočne buhtle s pekmezom od šljive
Sastojci:
600 g brašna
100g šećera
prstohvat soli
9 g suhog kvasca
1 jaje
korica naranče
1 žličica ekstrakta vanilije
280 ml mlijeka (toplo, ali ne vruće)
120 g maslaca (sobne temperature)
240 g Dida Boža pekmez šljiva
Priprema:
Tijesto
Pećnicu zagrijte na 175°C.
U zdjeli pomiješajte suhe sastojke, zatim dodajte jaje i narančinu koricu te kratko zamijesite. Potom dodajte ostale sastojke i mijesite rukama 10-12 minuta. Tijesto prebacite u čistu zdjelu i prekrijte krpom ili prozirnom folijom. Ostavite na sobnoj temperaturi oko 1-2 sata ili dok se ne udvostruči volumen.
Slaganje
Pospite radnu površinu brašnom. Prebacite tijesto na pripremljenu površinu. Kratko ga razradite rukama i oblikujte male loptice (od ove količine ćete dobiti cca 15 loptica). Loptice stavite na dlan ili na pobrašnjenu površinu, i spljoštite prstima. Svaku lopticu napunite s Dida Boža pekmezom od šljive, otprilike 2 žličice u svaku. Obložite lim za pečenje (ili drugi kalup koji odlučite koristiti) papirom za pečenje pa na njega posložite buhtle. Premažite ih sa razmućenim jajetom.
Pecite buhtle oko 25-30 minuta, ili dok lijepo ne porumene. Kada se ohlade pospite ih šećerom u prahu.
Comments