Ponekad je dobro napraviti promjenu pa umjesto klasične zobene kaše pripremiti slatku palentu za doručak. Sigurni smo kada isprobate ovu kombinaciju da ćete ju pripremati češće. 😄 Osim u slanim jelima palenta se odlično sljubljuje i u slatkima, a pogotovo ako ju se servirate s jogurtom i toplim džemom Dida Boža eko džem od višnje kako je to napravila Foodoris 👌
JUTARNJA ZDJELA S PALENTOM I DŽEMOM OD VIŠANJA
SASTOJCI:
1/2 šalice palente
1 šalica biljnog napitka po želji (mlijeka)
1 šalica vode
1 žlica maslaca od lješnjaka (možete izostaviti ili staviti neki drugi maslac od orašida)
1 žlica javorovog sirupa
prstohvat soli
2 žlice Dida Boža eko džema od višnje
4 žlice sojinog ili kokosovog jogurta
listići badema
PRIPREMA:
1. Zakuhajte vodu s mlijekom. Kada je mlijeko zakuhalo posolite i dodajte maslac od lješnjaka i dobro pomiješajte dok se maslac ne otopi.
2. Postepeno dodavajte palentu uz stalno miješanje pjenjačom i kuhanje na laganoj vatri dok se palenta ne stisne.
3. Dok se palenta kuha zagrijte Dida Boža eko džem od višnje s malo vode. U dvije zdjelice serviratjte palentu, dodati jogurt, zagrijani džem i posipajte listićima badema. U slast!
Ekstra savjet : palentu možete kuhati i u soku mrkve i/ili naranče umjesto u mlijeku, to je isto odlična kombinacija.
Opmerkingen