top of page
DŽEM (3)_edited.png

Mljac doručak

Ponekad je dobro napraviti promjenu pa umjesto klasične zobene kaše pripremiti slatku palentu za doručak. Sigurni smo kada isprobate ovu kombinaciju da ćete ju pripremati češće. 😄 Osim u slanim jelima palenta se odlično sljubljuje i u slatkima, a pogotovo ako ju se servirate s jogurtom i toplim džemom Dida Boža eko džem od višnje kako je to napravila Foodoris 👌


 

JUTARNJA ZDJELA S PALENTOM I DŽEMOM OD VIŠANJA


SASTOJCI:

  • 1/2 šalice palente

  • 1 šalica biljnog napitka po želji (mlijeka)

  • 1 šalica vode

  • 1 žlica maslaca od lješnjaka (možete izostaviti ili staviti neki drugi maslac od orašida)

  • 1 žlica javorovog sirupa

  • prstohvat soli

  • 2 žlice Dida Boža eko džema od višnje

  • 4 žlice sojinog ili kokosovog jogurta

  • listići badema


PRIPREMA:

1. Zakuhajte vodu s mlijekom. Kada je mlijeko zakuhalo posolite i dodajte maslac od lješnjaka i dobro pomiješajte dok se maslac ne otopi.

2. Postepeno dodavajte palentu uz stalno miješanje pjenjačom i kuhanje na laganoj vatri dok se palenta ne stisne.

3. Dok se palenta kuha zagrijte Dida Boža eko džem od višnje s malo vode. U dvije zdjelice serviratjte palentu, dodati jogurt, zagrijani džem i posipajte listićima badema. U slast!

Ekstra savjet : palentu možete kuhati i u soku mrkve i/ili naranče umjesto u mlijeku, to je isto odlična kombinacija.





0 comments

Recent Posts

See All

Opmerkingen


bottom of page