Svaki Dida Boža džem je poseban na svoj način i svojim okusom oduševljava mnoge potrošače ali postoji jedan okus koji se po mnogim svojstvima razlikuje od ostalih. Riječ je o Dida Boža pekmezu od šljive.
Ova purpurna ljepotica je jedini pekmez za razliku od svih džemova u didinom asortimanu. Po teksturi je gušća i sadrži visok udio voća te puni okus mirisnih šljiva. Dida Boža pekmez od šljiva poseban je i po tome što ga mogu jesti dijabetičari jer ne sadrži dodane šećere. Dolazi u pakiranju od 240g. i 660g. i dostupan je u svim većim trgovačkim lancima i Dida Boža web shopu.
Sigurni smo da će Vas ova tradicionalna poslastica vratiti u djetinjstvo a mlađim generacijama donijeti puno slasnih zalogaja i mnogo novih lijepih trenutaka.
Za sve one koji nemaju ideju kako upotrijebiti ovaj ukusan džem osim u palačinkama ili na kruh dajemo par ideja u nastavku:
Isprobajte Dida Boža pekmez od šljive kao:
· namaz za divljač
· uz tvrde sireve
· Kao preljev za sladoled i kolače
Nama je i dalje najdraži recept #knedle s džemom od šljiva a kako ih jednostavno napraviti možete i ovdje saznati. Sastojci:
1 kg krumpira (napraviti pire krumpir)
0,1 dcl mlijeka
2 žlice ulja
Prstohvat soli
2 jaja
40 dkg oštrog brašna
1 Dida Boža pekmez od šljiva 240g.
Malo krušnih mrvica
Priprema:
Skuhajte krumpir i izgnječiti ga u pire s malo mlijeka i maslaca. Dodajte dvije žlice ulja, dva jaja i 40 dkg brašna. Umijesite tijesto. Nakon što ste napravili tijesto izvaljajte ga i podijelite na jednake kvadrate. Svaki komad napunite s pekmezom od šljive i preklopite u kugle.
Stavite vodu u lonac i kada proključa dodajte knedle koje trebate kuhati 15tak min. Nakon što su knedle gotove procijedite ih i stavite u tavu u koju ste prethodno dodali ulje i krušne mrvice. Za potpuni užitak knedle možete preliti s kiselim vrhnjem, šlagom ili sladoledom od vanilije.
U slast.
Comments