Kako napraviti najukusniju piletinu u kombinaciji s džemom pokazala nam je naša dalmatian_things_with_nina.
Nina se ovaj puta odlučila poigrati sa svima naizgled nespojivom slatko/kiselkasto slanom kombinacijom. U ovom zanimljivom ali i jednostavnom receptu, spojili smo piletinu sa sezamom i prelili s neodoljivim džemom od mandarine.
Pripremite s lakoćom
Možda niste znali, ali #džem je novi hit dodatak slatko/kiselo/slanim jelima za svaku prigodu!
Sastojci za 4 osobe:
400 g pilećih mini filea
Sezam
Sol
Papar
40 g maslaca
Umak
2 velike žlice Dida Bože ekstra džem od mandarine
2 – 3 srednje mandarine
2 lista svježjeg bosiljka
1 kockica maslaca
2 žlice meda
Šareni papar (mlinac)
Priprema piletine:
Na mini file dodajte sol I papar.
Umjesto standardnog pohanja, meso jednostavno uvaljajte u sezam.
Uvaljano meso, ispecite na maslacu.
Meso pecite na laganoj vatri, sa svake strane samo par minuta, pošto se radi o piletini. Pripazite da sezam ne izgori.
Priprema umaka:
Ogulite svježe mandarine, te svaku krišku “filetirajte”, točnije : očistite ju potpuno od njene kože, kako biste dobili njeno čisto meso.
U tavi, rastopite maslac. Dodajte očišćene mandarine i lagano ih blanširajte. Mandarine će se na kraju raspasti, a tada im dodajte med. Med će neutralizirati kiselost tog voća. Dodajte list bosiljka, pa začinite sa malo šarenog papra.
Nakon kratkog vremena i miješanja, bosiljak izvadite. On je samo poslužio kako bi pustio svoje arome. Na kraju, dodajte 2 velike, žlice Dida Boža džema od mandarina i sve dobro promiješajte. Ostavite umak neka krčka par minuta pa sklonite s vatre.
Piletinu sa sezamom polijte umakom!
Comments