Princezin kolač

Za sve slatkoljupce, i velike gurmane danas smo pripremili pravu poslasticu. Ukoliko ste ljubitelji princess krafni ovaj kolač će je pravi pogodak za Vas. Naša draga nbedrica donosi princes vjenčić u posebnom ruhu s jagodama i Dida Boža džemom od jagoda.


Princes vjenčić s jagodama

Sastojci:

Tijesto:

  • 125 ml mlijeka

  • 125 ml vode

  • 100 g maslaca

  • 1 žličica soli

  • 4 žlice šećera

  • 150 g brašna

  • 4 jaja

Krema:

  • 250 ml slatkog vrhnja

  • 250 g mascarponea

  • 2 žlice šećera u prahu

  • cca 200 g jagoda

  • 3-4 žlice džema od jagoda

Priprema:

Tijesto:

Upalite pećnicu da se grije na 180°C. Pripremite brašno u posudu koje ste prethodno prosijali. U drugu posudicu stavite jaja. Zatim u zdjelu stavite vodu, mlijeko, maslac, sol i šećer na laganu vatru da zakuha. Kad je zakuhalo, maknite s vatre i umiješajte brašno s drvenom žlicom. Budite brzi da se ne stvore grudice i vratite na vatru još minutu da se tijesto formira u kuglu.


Kada se tijesto formiralo maknite ga s vatre i u tu istu smjesu dodavaje pripremljena jaja jedno po jedno uz stalno miksanje mikserom.Tijesto ne smije biti pregusto ni prerijetko. U slučaju da je tijesto pregusto možete dodati još jedno jaje. Kada je tijesto spremno prebacite ga u slastičarsku vrećicu. Na pleh stavite papir za pečenje (pomoću tanjura ili kalupa za tortu 26,28 promjer) ocrtajte olovkom krug na papiru da vam je lakše napraviti vjenčić, okrenite gdje je olovka na donju stranu.Pomoću slastičarske vrećice istiskujte u krug da se napravi vjenčić. Pecite tijesto 30-ak min. Kada je tijesto gotovo ostavite ga da se ohladi. Ohlađeno tijesto prerežite na pola. Ako Vam slučajno pukne pri rezanju, bez brige poslije ćete samo s kremom zakrpati.


Krema:

Hladno slatko vrhnje, mascarpone i šećer u prahu dobro izmiksajte do željene gustoće.


Slaganje:

Nakon što ste vjenčić prerezali na pola na donji dio ravnomjerno premažite Dida Boža džem od jagoda i na to stavite napravljenu kremu. Preko kreme stavite jagode koje ste prethodno nasjeckali na male komadiće. Ako vam je lakše možete i u kremu odmah dodati. Za kraj stavite gornju koru. Zamolite nekoga da Vam pomogne kako kora ne bi puknula. Na kraju kolač pospite sa šećerom u prahu i ta da. Slatki proljetni vjenčić je spreman. Sada još samo preostaje ohladiti ovu ukusnu slasticu i uživati u njoj.

#didaboza #princesvjencic #slastice #desert #dzem #jagode #ekodzem

0 comments

Recent Posts

See All