Za sve ljubitelje kolača koji izbjegavaju šećer i slatko ovo je idealan recept koji je osmislila naša divna @healthycornerbys.
Za jačanje imuniteta bitna je pravilna prehrana, a ovo je recept koji obara s nogu na pravilan način!
Dida Boža pekmez od šljiva bez šećera purpurna je diva, sočna i pravi je izvor prirode.
Sastojci:
2 jaja
žlica eritrita (ili zaslađivača po želji)
2 dcl vode
pola žlice cejlonskog cimeta
pola žlice kakaa
malo rogača u prahu
5 žlica pirovog integralnog brašna
prašak za pecivo
2 manje žlice chia sjemenki
2 žlice skyra
6 žlica zaleđenog šumskog voća
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 180°C.
Odvojite žutanjke od bjelanjaka. Miksajte žutanjke s eritritom dok ne dobijete glatku smjesu koja se povećala u volumenu. U smjesu dodajte vodu, cimet, kakao, rogač u prahu, brašno, prašak za pecivo, chia sjemenke i skyr te sve dobro pjenjačom umutite.
Na laganoj vatri otopite i sjedinite džem i šumsko voće, ohladite te dodajte u smjesu. Sve dobro sjedinite pjenjačom. Istucite snijeg od bjelanjaka s prstohvatom soli te lagano snijeg umiješajte u smjesu pazeći da ne istisnete zrak iz smjese.
Kalup za kuglof namastite kokosovim uljem te prebacite smjesu u kalup. Pecite kuglof u zagrijanoj pećnici na 180°C cca 40-50 min (test čačkalicom obavezan)! Ohladite kuglof, izvadite ga iz kalupa te ukrasite kokosovim mrvicama i voćem po želji.
Comments