top of page

Savršena slastica i kada nije dozvoljeno slatko

Za sve ljubitelje kolača koji izbjegavaju šećer i slatko ovo je idealan recept koji je osmislila naša divna @healthycornerbys.


Za jačanje imuniteta bitna je pravilna prehrana, a ovo je recept koji obara s nogu na pravilan način!

Dida Boža pekmez od šljiva bez šećera purpurna je diva, sočna i pravi je izvor prirode.

Sastojci:


  • 2 jaja

  • žlica eritrita (ili zaslađivača po želji) 

  • 2 dcl vode

  • pola žlice cejlonskog cimeta 

  • pola žlice kakaa 

  • malo rogača u prahu

  • 5 žlica pirovog integralnog brašna 

  • prašak za pecivo 

  • 2 manje žlice chia sjemenki 

  • 2 žlice skyra

  • Dida Boža pekmez od šljiva bez šećera

  • 6 žlica zaleđenog šumskog voća 


Postupak:


Zagrijte pećnicu na 180°C.

Odvojite žutanjke od bjelanjaka. Miksajte žutanjke s eritritom dok ne dobijete glatku smjesu koja se povećala u volumenu. U smjesu dodajte vodu, cimet, kakao, rogač u prahu, brašno, prašak za pecivo, chia sjemenke i skyr te sve dobro pjenjačom umutite. 


Na laganoj vatri otopite i sjedinite džem i šumsko voće, ohladite te dodajte u smjesu. Sve dobro sjedinite pjenjačom. Istucite snijeg od bjelanjaka s prstohvatom soli te lagano snijeg umiješajte u smjesu pazeći da ne istisnete zrak iz smjese. 


Kalup za kuglof namastite kokosovim uljem te prebacite smjesu u kalup. Pecite kuglof u zagrijanoj pećnici na 180°C cca 40-50 min (test čačkalicom obavezan)! Ohladite kuglof, izvadite ga iz kalupa te ukrasite kokosovim mrvicama i voćem po želji. 

0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page