Prva asocijacija na vitamine C zasigurno su citrusi! Kroz cijelu jesen i zimu volimo mandarine koje, osim što su ukusne i bogate vitaminima, štite naš imunitet u razdoblju prehlada i gripa, ubrzavaju probavu, smanjuju upale i štite srce, a možemo ih koristiti kako u slanim, tako i u slatkim jelima. @tihana.strawberrysoup.
![](https://static.wixstatic.com/media/4b6078_f00498ee1ae34137b0f9cc37a1f54dca~mv2.png/v1/fill/w_980,h_564,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/4b6078_f00498ee1ae34137b0f9cc37a1f54dca~mv2.png)
Dida Boža džem od mandarina proizveden je od 72 grama voća na 100 grama proizvoda i zato ima puni okus ovog omiljenog voća! Iskoristili smo ga za pripremu lagane torte sa sirom, džemom i svježim mandarinama.
Biskvit za ovi tortu je iznimno prozračan i lagan, idealan u kombinaciji slatkog džema i kiselkaste kreme od sira.
RECEPT
Torta od mandarina i sira
Za biskvit:
3 jaja
2 žlice vode
100 grama šećera
100 grama brašna
1 žličica praška za pecivo
+ 3-4 žlice Dida Boža džema od mandarina za premazivanje biskvita
Za kremu:
500 g krem sira (možete koristiti neki kremastiji svježi sir ili kombinaciju mascarpone sira i svježeg sira u omjeru pola-pola)
250 g vrhnja za šlag
1 žličica ekstrakta vanilije
2 žlice limunovog soka
50 grama šećera ili 3 žlice meda
Postupak: Razdvojite žumanjke i bjelanjke. Bjelanjke istucite u snijeg, a pritom pomalo dodajte šećer. Žumanjke tucite s dvije žlice vode dok ne postanu svjetlije boje. U drugoj posudi pomiješajte brašno i prašak za pecivo. Žumanjke polako umiješajte u snijeg od bjelanjaka, a zatim umiješajte i brašno (ručno, ne mikserom). Smjesu ulijte u okrugli kalup za torte promjera 25 cm koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Biskvit pecite oko 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
Kad se biskvit ispeče, pričekajte da se potpuno ohladi, a zatim ga prerežite na pola vodoravno. Jedan dio stavite natrag u kalup za torte, a drugi dio ostavite za pokrov. Kremu pripremi
![](https://static.wixstatic.com/media/4b6078_7df226e404bd4d59b213aa84611e5855~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_1742,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/4b6078_7df226e404bd4d59b213aa84611e5855~mv2.jpg)
te za vrijeme dok se biskvit hladi: Vrhnje umutite u šlag. Izmiksajte sir, vaniliju, šećer i limun pa toj smjesi dodajte pripremljeni šlag i sve dobro izmiješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Donji dio biskvita premažite Dida Boža džemom od mandarina, a zatim na njega rasporedite pripremljenu kremu. Na kremu stavite gornji dio biskvita. Dekorirajte svježim mandarinama, a po želji pospite i šećerom u prahu.
Tortu poslužite dobro ohlađenu.
![](https://static.wixstatic.com/media/4b6078_b03402ec51d94ed7a35dc21fa2d5e041~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_551,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/4b6078_b03402ec51d94ed7a35dc21fa2d5e041~mv2.jpg)
Commentaires