top of page

Smokvastični muffini

Slatki ili slani, muffini su idealna poslastica za sve uzraste. Ovaj muffin se priprema u tren oka, a brzo će oduševiti sve vaše ukućane. Danas radimo muffine od sira, brusnica i Dida Boža suhih smokava koji možete ponijeti na izlet ili spremiti kao užinu za posao ili djeci za školu. Pripremu s nekoliko sastojaka i jednostavnom pripremom možete pronaći u nastavku.


 

Muffini sa suhim smokvama i sirom

Sastojci za 6-7 muffina:

  • 125 g. maslaca

  • 1 žličica Dida Boža suhih smokava

  • 2 žličice suhih brusnica

  • 100 g. svježeg sira

  • pola korice limuna

  • 1 vanilin šećer

  • 1 prašak za pecivo

  • 120 g. šećera

  • 1 jaja

  • 250 g. glatkog brašna

  • prstohvat soli

Za ukrasiti:

  • šaka badema u listićima

  • šećer u prahu


Priprema:

Ostavite maslac na sobnoj temperaturi da se malo opusti i narežite ga na manje komadiće. U većoj posudi izmiksajte maslac na sobnoj temperaturi. Dodajte ostale sastojke šećer, svježi sir i vanilin šećer. Sve to zajedno izmiksajte. U smjesu dodajte izribanu koricu limuna i nekoliko kapi limuna. Zatim dodajte jedno jaje i malo po malo dodavajte brašno i prašak za pecivo. Sve dobro izmiksajte.


Za kraj smjesi dodajte prstohvat soli i nasitne komadiće isjeckane Dida Boža suhe smokve i brusnice.

Kada je smjesa gotova u kalup za muffine namstite s uljem ili maslacem ili stavite u kalupe papir za pećenje.

Kalupe napunite sa smjesom i za kraj posipajte listićima badema. Zagrijte pećnicu na 180 C i pecite muffine 25-30 minuta. Ovisno o jačini Vaše pečnice.


Ekstra savjet: Gotove muffine pospite sa šećerom u prahu, a Vašim gostima ih poslužite uz kuglicu sladoleda od vanilije ili uz topli napitak.


0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page