Slasni kolačići koji će podjednako oduševiti djecu pred školu i odrasle uz popodnevnu kavu. Blago citrusno punjenje s Dida Boža džemom okusa smokve i naranče odlično se slaže uz tijesto s cimetom i pireom od jabuke. Uživajte u pripremi i okusima recepta koji nam je pripremila naša Doris Valković @foodoris.
Newtonsi s džemom od smokve i naranče
SASTOJCI:
1 šalica bademovog brašna
1 šalica pšeničnog brašna T850
1 žličica praška za pecivo
3 žlice kokosovog šećera (opcionalno)
½ žličice cimeta
½ žličice vanilije u prahu
Prstohvat soli
¼ šalice pirea od jabuka
2 žlice maslinovog ulja
3 žlice vode
PRIPREMA:
Zagrijati pećnicu na 175 stupnjeva.
U zdjeli pomiješati brašna, dodati prašak za pecivo, cimet, vaniliju, sol i šećer (ako koristite).
U drugoj zdjeli pomiješati pire od jabuka, ulje i vodu.
Dodati mokre sastojke suhima i umijesiti u kompaktno tijesto. Dodati još vode ako je previše suho.
Između dva papira za pečenje razvaljati tijesto u obliku pravokutnika. Maknuti gornji papir te staviti po sredini duž tijesta džem te ga rasporediti ravnomjerno. Pažljivo preklopiti prvo donju stranicu prema sredini, zatim gornju. Preokrenuti dobivenu štrucu tako da je preklopljeni dio dolje. Oštrim nožem narezati tijesto na kolačiće iste veličine i staviti na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
Peći u prethodno zagrijanoj pećnici cca. 15-22 minute. Izvaditi iz pećnice i pustiti da se ohladi prije serviranja ili spremanja u posudu.
Comments