top of page

Domaće je najbolje!

Tajne kuhanja domaćih džemova...tradicija kao zvijezda vodilja.

Složit ćemo se s tvrdnjom da je kuhanje džemova u kućnoj radinost zabavno, a većina potrošača misli i da je najbolji proizvod onaj iz #domaće i vlastite proizvodnje. No, mi kao proizvođač visokokvalitetnih džemova rađenih po originalnim domaćim #recepturama, otkrit ćemo vam nekoliko tajni zašto džem s polica u dućanu, u našem slučaju, ipak ima bolju kvalitetu od džemova kuhanih u kuhinjama bez zadovoljavajućih uvjeta za visoke europske i svjetske standarde.

Dida Boža #džemovi se od početaka proizvode vođeni vizijom da je najveće bogatstvo u prirodnosti proizvoda. Vođeni tom vizijom, iako su industrija, rade po svim principima kuhanja domaćeg džema kombinirajući uz to i napredne tehnološke postupke koji u domaćinstvu nažalost nisu dostupni.

Kupuju kontroliranu sirovinu, koja se kod svakoga ulaza dodatno analitički provjerava, od mikrobiologije, pesticida, nutritivnog sastava, čime točno znaju što imaju u loncu, dok se u kućanstvu temeljem fizičkog pregleda sirovine ne može vidjeti je li zaostao višak bakterija ili je susjed koristio malo previše pesticida koji su slučajno zahvatili i voće u vrtu. Ujedno, uz sve višestruke provjere i analize voća koje prakticiraju kao ekološki/bio proizvođač, garantiraju da su im i proizvodi 100% #ekološki.


Priprema sirovina


Sljedeći korak koji se radi je sama priprema sirovina za kuhanje, koja je kao kod kuće, bez strojeva. Priprema se sastoji od obaveznog pranja voća, ručnog pregleda svakog ploda, čišćenja od peteljki, lišća, kukaca te naposljetku rezanje, mljevenje i stavljanje na kuhanje.


Samo kuhanje radi se u vakuum kuhaču, u kojem se u kratkom vremenu na niskim temperaturama skuha visokokvalitetni džem. Ovim tehnološkim korakom očuvamo puno više nutritivnih kvaliteta džema, puno veće količine #minerala i #vitamina nego nekontroliranim kuhanjem džema u kuhinji u loncu, gdje je neizbježno kuhanje na preko 100 °C kroz nekoliko sati.

Samo punjenje i zatvaranje proizvoda također je puno efikasnije i sigurnije. Trajnost proizvoda mnogo je veća jer se proizvod ne zatvara ručno kao u kućnoj radinosti. Dodatno se sterilizira ambalaža/staklenke, kao i poklopci, a tijekom punjenja i zatvaranja provode se i dodatni koraci pasterizacije kako bi se spriječila mikrobiološka kontaminacija proizvoda.

Kao veliki ljubitelji "domaćih džemova", vođeni tom vizijom, ni danas u njihovim džemovima nećete pronaći nikakve umjetne konzervanse, već samo tradicionalne domaće prirodne aditive koji se i u #domaćinstvu koriste kod pripreme džemova: pektin (domaća želatina, džemfix...) ili prirodne kiseline poput limunske, askorbinska (#vitamin C) koje dolaze iz voća kao što je limun, limeta i slično.


Svakako cijenimo trud i ljubav prema kuhanju džema u kuhinji, ali kao alternativu, osobito za one koji uslijed užurbanog života i nedostataka vremena ne mogu pripremati vlastite džemove, želimo samo pokazati da i kupovno ipak u nekim slučajevima može biti brže, bolje, a time i kvalitetnije.

0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page