Dizana tijesta s dodatkom sira jednostavno obožavamo! Ova klasična kombinacija se lako sljubljuje s raznim slanim namazima i dodacima, a draga Anita s Instagram profila Mamineslatkebrige je ovoga puta odabrala ajvare koji ovom jelu daju savršenu punoću okusa. Odabir blagog ili ljutog ajvara prilagodite vlastitom ukusu, a sve upute za izradu ovih slasnih slanih trokutića pronađite u nastavku:
Trokutići s ajvarom i sirom
Sastojci:
Tijesto:
1 kg brašna
500 ml mlijeka
1 žlica šećera
1 svježi kvasac ili 2 žlice suhog kvasca
3 žličice soli
2,5 dcl ulja
2 jaja
Nadjev:
Dida Boža blagi ili ljuti ajvar
500 g goude
Premaz:
1 jaje
sjemenke chia, lan ili sezam
sol
Priprema:
U malom loncu zagrijati mlijeko. Dodati šećer i kvasac da se otope i ostaviti na toplom da kvasac “izađe”. U veću zdjelu staviti ostale sastojke te dodati kvasac i zamijesiti tijesto. Kada zamjesite glatko tijesto, pokrijte zdjelu krpom i ostavite na topom da se diže dok se ne udvostruči. Za to vrijeme možete naribati sir koji ćete koristiti za nadjev.
Kada se tijesto diglo podijelite ga na 4 dijela. Svaki dio kratko premjesite I oblikujte u lopticu. Lopticu razvaljajte u pravokutnik debljine oko pola cm, premažite ga ajvarom te stavite prethodno naribanu goudu. Pravokutnik zarolajte i nožem režite na trokutove. Postupak ponovite i za preostale tri loptice. Trokutiće posložite na protvanj u koji ste stavili papir za pečenje. Ostavite malo prostora između trokutića jer će tijesto prilikom pečenja rasti.
Pećnicu upalite na 180 stupnjeva neka se ugrije, a za to vrijeme trokutiće premažite razmućenim jajem te ih po želji pospite soli i sjemenkama.
Trokutiće pecite 25 minuta.
Comments