Didini džemovi su se udomaćili i kod svima nam dobro poznate Domaćice Sanje, iz čije kuhinje uvijek izađu fini domaći recepti za razna tradicionalna jela našeg podneblja, ali s njenim potpisom. Recept za Sanjine pirove keksiće s Dida Boža džemovima od smokve, kupine, marelice i šipka donosimo u nastavku.
Pirovi keksići premazani džemom
Sastojci
100 g maslaca sobne temperature
1 žumanjak
50 g šećera
90 g pirovog ili integralnog brašna
60 g glatkog brašna
Priprema
Pećnicu zagrijte na 180C. Sve sastojke (osim džema) stavite u posudu i zamijesite glatko tijesto. Radnu površinu dobro pobrašnite pa na njoj razvaljajte tijesto na tanko. Modlicama izrežite oblike po želji. Polovici keksa izdubite rupu. Poslažite ih u tepsiju obloženu masnim papirom za pečenje. Pecite oko 10 minuta, a nakon pečenja ih ostavite još malo na tepsiji da se ohlade pa ih tek hladne ljepite omiljenim okusima Dida Boža džemova.
Kommentarer