top of page

Zlatni doručak s jesenskom granolom

Poznata poslovica kaže: "doručkuj kao kralj, ručaj kao princ, večeraj kao prosjak". Doručak je najbitniji obrok i zaista je bitno kako ćemo započeti dan i koje ćemo hranjive sastojke unijeti u svoje tijelo.

Ovu ukusnu granolu možete brzo i jednostavno napraviti, a može se čuvati 4 – 5 mjeseci u hermetički zatvorenoj posudi. Umjesto da kupujete gotove, napravite Vašu vlastitu jedinstvenu kombinaciju granola s drugim orašastim plodovima ili suhim voćem i neka svi ukućani uživaju u njima. Ukusan recept donosi Pogača.

Jesenska granola

Sastojci:

  • 375 g. zobenih pahuljica

  • 140 g. grubo sjeckanih badema i oraha

  • 110 g. tamnog muscovado šećera

  • 180 g. meda

  • 30 g. maslinovog ili kokosovog ulja

  • 100 g. grožđica i 100 g. Dida Boža suhih smokava

  • 50 g. brusnica

  • 5 g. cimeta

  • 5 g. morske soli

  • 5 g. lana

Priprema: U velikoj zdjeli pomiješajte zob, bademe i orahe. Zagrijte muscovado šećer i med s uljem u loncu da se šećer rastopi i prelijte preko mješavine zobi i orašastih plodova. Miješajte dok se sve ne sjedini. Smjesu rasporedite na lim obložen papirom za pečenje ili silikonskom podlogom. Pecite 50-60 minuta na 120˚C, miješajući granolu svakih 15 minuta kako bi osigurali ravnomjerno pečenje. Dok se granola peče nasjeckajte suhe smokve, brusnice i grožđice pa ih umiješajte u pečenu smjesu. Po želji dodajte cimet i sjemenke lana. Ako volite kiselkast okus granoli dodajte svježi šipak ili mandarine.

U slast!

Dida Boža suhe smokve






0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page