Nov 5, 20211 min

Vege burgeri za prste polizati!

Danas Vam donosimo pravu zvijezdu Vaše sljedeće vege gozbe koju možete pripremiti za obitelj i ekipu uz krasna vikend druženja! La papanje je osmislila bezmesni burger za kojeg garantiramo da će Vas osvojiti na prvu svojim sočnim sastojcima koje vjerojatno već i imate kod kuće, a vegetarijansku pljeskavicu je "upakirala" u slasno pirovo pecivo koje je također sama pripremila. Od samih fotografija nam već kreću zazubice, pa bolje da se bacimo na recept!


Savršen burger nesavršenog izgleda by La papanje

Sastojci:

za pecivo:

  • 6 žlica integralnog pirovog brašna

  • pola žličice sode bikarbone

  • prstohvat soli

  • 3 žlice grčkog jogurta

  • 3 žlice vode

  • malo sjemenki sezama za posipanje

za pljeskavicu:

  • oko 200 g slanutka iz konzerve

  • 1 manja mrkva

  • 1 manja ljubičasta kapula

  • 3 žlice corn flakesa

  • puna žličica Dida Boža blagog ajvara

  • papar u zrnu

  • češnjak u prahu

  • sol

  • kap maslinovog ulja za tavu

za nadjev:

  • avokado namaz (zgnječiti avokado, dodati sol, papar i maslinovo ulje)

  • rikula

  • Dida Boža blagi ajvar

  • ljubičasti kupus

  • šerice

Postupak:

Od sastojaka za pecivo zamijesiti tijesto i podijeliti ga na dva jednaka dijela. Oblikovat kuglice, premazati vodom i posuti sjemenkama. U pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva peći 20 minuta.

Sve sastojke za pljeskavicu staviti u blender dok se ne napravi gusta mrvičasta smjesa. Oblikovati je rukama, tavu namazati sa kap maslinovog ulja i peći. Pred kraj dodati dvije fete sira goude na “pljesku”.

Pecivo obogatiti namazom od avokada, rikulom, pljeskavicom i sirom, Dida Božinim ajvarom i ljubičastim kupusom! Ukrasiti sa dvije šerice!

Sve ispada iz njega, ma neka ispada! Zamaži se kako triba, jer to su gušti burgera!

#didaboza #lapapanje #burger #vege #vegeburger #didabozaajvar #ajvar #blagiajvar

0