top of page
DŽEM (3)_edited.png

Vege burgeri za prste polizati!

  • Writer: Džem
    Džem
  • Nov 5, 2021
  • 1 min read

Danas Vam donosimo pravu zvijezdu Vaše sljedeće vege gozbe koju možete pripremiti za obitelj i ekipu uz krasna vikend druženja! La papanje je osmislila bezmesni burger za kojeg garantiramo da će Vas osvojiti na prvu svojim sočnim sastojcima koje vjerojatno već i imate kod kuće, a vegetarijansku pljeskavicu je "upakirala" u slasno pirovo pecivo koje je također sama pripremila. Od samih fotografija nam već kreću zazubice, pa bolje da se bacimo na recept!

ree

Savršen burger nesavršenog izgleda by La papanje


Sastojci:

za pecivo:

  • 6 žlica integralnog pirovog brašna

  • pola žličice sode bikarbone

  • prstohvat soli

  • 3 žlice grčkog jogurta

  • 3 žlice vode

  • malo sjemenki sezama za posipanje

za pljeskavicu:

  • oko 200 g slanutka iz konzerve

  • 1 manja mrkva

  • 1 manja ljubičasta kapula

  • 3 žlice corn flakesa

  • puna žličica Dida Boža blagog ajvara

  • papar u zrnu

  • češnjak u prahu

  • sol

  • kap maslinovog ulja za tavu

za nadjev:

  • avokado namaz (zgnječiti avokado, dodati sol, papar i maslinovo ulje)

  • rikula

  • Dida Boža blagi ajvar

  • ljubičasti kupus

  • šerice

Postupak:

Od sastojaka za pecivo zamijesiti tijesto i podijeliti ga na dva jednaka dijela. Oblikovat kuglice, premazati vodom i posuti sjemenkama. U pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva peći 20 minuta.


Sve sastojke za pljeskavicu staviti u blender dok se ne napravi gusta mrvičasta smjesa. Oblikovati je rukama, tavu namazati sa kap maslinovog ulja i peći. Pred kraj dodati dvije fete sira goude na “pljesku”.


Pecivo obogatiti namazom od avokada, rikulom, pljeskavicom i sirom, Dida Božinim ajvarom i ljubičastim kupusom! Ukrasiti sa dvije šerice!

Sve ispada iz njega, ma neka ispada! Zamaži se kako triba, jer to su gušti burgera!

Comments


bottom of page