top of page

1, 2, 3... tortu pripremi! Može li brže?

Updated: Dec 4, 2020

Krenulo je uređenje doma i pripreme za Božić, kićenje interijera i eksterijera te kupovina poklona za najmilije. No kako to inače biva za kraj ostavimo prirpemu hrane i čini se kako imamo sve manje vremena, koliko god unaprijed sve pripremili. @tigerlilly47 nam je pripremila tortu s kojom ste uvijek spremni na vrijeme.

Obožavani klasik, najstariji recept i tradicionalna austrijska torta su samo par činjenica kojim predstavljaju Linzer tortu. Ovaj recept ćemo predstaviti kao "Vrh svijeta" jer ponekad jednostavim rješenjima dođemo do najvišeg cilja.
 

Linzer torta


Sastojci:

· 300 g slatkog brašna

· Pola praška za pecivo

· 200 g šećera

· 1 vanilin šećer

· 150 g maslaca

· 150 g mljevenih badema

· 1 jaje

· 5 žlica mlijeka

· Cimet, rum, naribana limunova korica

Upute :


U većoj zdijeli pomiješati brašno i prašak za pecivo. Dodati omekšali maslac i izraditi tijesto u mrvice. Zatim tijestu dodati ostale sastojke. Umijesiti glatko tijesto, zamotati ga u prozirnu foliju i ostaviti u hladnjaku pola sata.

Manji dio tijesta ostaviti za pokrivanje, a veći dio tijesta razvaljati i utisnuti u pobrašnjen i namašćen kalup ili obložen papirom za pečenje. Tijesto premazati džemom i pokriti trakama ili ukrasima napravljenim od manjeg dijela tijesta.

Peći na 180 stupnjeva 30-35 minuta.

 
0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page