top of page

A sada nešto zdravo :)

Često Vam se jede nešto slatko, a pazite na prehranu? Danas za sve slatkoljupce donosimo super rješenje, zdraviju opciju brzog i laganog vegeterijanskog deserta koji je pripremila naša draga sara.vargovic.

Ovaj ukusan desert u čaši napravljen je od neodoljive kiselkasto/slatke kombinacije posnoga sira i Dida Boža eko supermix džema.


 

Lagani Dida Božin desert u čaši od posnog sira sa Supermix džemom


Sastojci za 4 osobe

Sastojci:

Priprema:


Prije korištenja dobro protresite kokosovo mlijeko/vodu. Za desert će Vam trebati 4 čaše. U čašu stavite po jednu čajnu žličicu chia sjemenki te ulijete malo kokosoog mlijeka/vode tek toliko da se mogu natopiti i nabubriti. Zatim uzmete 300ml kokosovog mlijeka/vode i stavite ih kuhati na laganu vatru. U to dodajte aromu vanilije ili izrezani štapić vanilije te pustite da se polako otopi. Pazite da ne zavrije! Prema izboru dodajte malo Dida Boža eko šećera ili meda (ne više od 2 jušne žlice). Kada se šećer otopio ostavite da se malo ohladi i potom usipate posni sir. Dobivenu kremu dobro promiješajte dok ne bude sjedinjena i gusta. Kremu ulijte u čašu preko chia sjemenki ali ju nemojte napuniti do vrha. Čase stavite u hladnjak da se krema stisne na otprilike pola sata. Nakon što se krema stisnula na vrh dodajte Supermix džem koji ste prije toga mogli otopiti u posudici na laganoj vatri. Ukrasite desert po želji. Vaš desert je spreman za konzumaciju, u slast! :)



0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page