top of page

AREPAS S NAMAZOM OD ZELENIH MASLINA I SIROM

Arepa su pogače, tipične za prostor Kolumbije i Venezuele, koje se tradicionalno rade od tzv. masarepa brašna. Ono je rađeno od posebno prerađenog kukuruznog brašna koje nije lako naći na našem tržištu. Ove pogače su inačica tih pogača koje svatko od nas može napraviti. Ovaj recept pripremila je naša draga Valentina u kombinaciji sa sirom i Dida Boža prirodnim namazom od zelenih maslina.



 

ARAPEAS SA SIROM I DIDA BOŽA NAMAZOM OD ZELENIH MASLINA


SASTOJCI:

  • 200g glatkog brašna

  • 120g kukuruznog brašna

  • 1 žličica soli

  • 1 žličica šećera

  • 1 jaje

  • 40g maslaca

  • 1/2 praška za pecivo

  • ~1dl vode

ZA PUNJENJE:

PRIPREMA:

  1. U posudi sjedinite brašno, sol, šećer, jaje, otopljeni maslac i prašak za pecivo.

  2. Postepeno ulijevajte mlaku vodu dok se ne dobije mekana, ali kompaktna smjesa.

  3. Prekrijte posudu krpom te ostavite tijesto pola sata.

  4. Nakon pola sata, odvojite tijesto na 4 jednaka dijela.

  5. Svaki dio zarolajte u lopticu, spljoštite, te u sredinu stavite žličicu Dida Boža namaza od zelenih maslina i nekoliko prstohvata sira.

  6. Preklopite tijesto, uštipnite rubove, zarolajte u lopticu te pažljivo spljoštite u disk.

  7. Ponovite s ostatkom tijesta.

  8. Pripremljene pogače pržite na maslacu na zagrijanoj tavi (po mogućnosti od lijevanog željeza) dok ne dobijete lijepu koricu sa svake strane.

Dobar tek!










0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page