top of page

Badem kocke s marelicom

Spoj badema, bijele čokolade i marelice - zvuči primamljivo, zar ne?! Baš takvu rapsodiju slatko - voćnog užitka objedinile su ove fine badem kocke koje se tope u ustima. Jednostavnu pripremu i savršenu kombinaciju sastojaka donosi nam naša draga Ivana Dželalija @price_o_kolacima u nastavku teksta.


Kocke od badema s džemom od marelice i ganacheom od bijele čokolade

 


SASTOJCI ZA BISKVIT:

  • 25 dag margarina

  • 5 jaja (L razred)

  • prstohvat soli

  • 15 dag šećera

  • 5 žlica vrelog mlijeka

  • 10 dag badema

  • 25 dag glatkog brašna

  • 1 prašak za pecivo

  • + 20 dag Dida Boža extra džema od marelice za premazivanje biskvita


SASTOJCI ZA GANACHE:

  • 30 dag bijele čokolade

  • 1 dl vrhnja za šlag


PRIPREMA:

  • Margarin sobne temperature, sol i šećer pjenasto umutite. Dodajte jedno po jedno jaje. Cijelo vrijeme mikserom miješajte smjesu. Zatim dodajte mlijeko. Nakon toga u smjesu dodajte mljevene bademe. Bademe je potrebno prethodno ispeći u pećnici na 200 stupnjeva (oko 8 minuta).

  • Na kraju u smjesu prosijte brašno i prašak za pecivo pa sve miješajte mikserom dok ne dobijete homogenu smjesu.

  • Lim za pečenje dimenzija cca. 20 x 30 cm obložite papirom za pečenje pa izlijte pripremljenu smjesu. Ispecite na 170 stupnjeva (oko 20 minuta).

  • Biskvit ohladite pa ga vodoravno prerežite na 2 dijela. Donju polovicu premažite džemom od marelice pa na nju stavite drugu polovicu biskvita.

  • Za izradu ganachea na pari otopite bijelu čokoladu i vrhnje pa miješajte pjenjačom dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Tako pripremljenu smjesu možete odmah preliti po biskvitu, ali smjesu možete i ohladiti najprije na sobnoj temperaturi, a zatim u hladnjaku pa slastičarskom vrećicom stavljati na kolač.





0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page