top of page

Bakina pasta

Updated: Aug 4, 2022

Brzo, ukusno i jednostavno! Od ove bakine tjestenine mirisat će cijela kuća, a recept se priprema zaista u tren oka. Spoj rajčice, ricotte i namaza od maslina daje bogatsvo okusa i sigurni smo kako će oduševiti Vaše ukućane. Za pripremu možete iskoristiti tjesteninu po izboru samo je bitno da unesete svu ljubav i kreativu kod pripreme.


 

Pasta s rajčicama i namazom od maslina


Sastojci za 4 osobe:

  • maslinovo ulje

  • glavica bijelog luka

  • 400 g. pasirane rajčice

  • 10 kom cherry rajčica

  • svježi bosiljak

  • parmezan

  • 180 g. Ricotta

  • 400g. tjestenine po izboru

  • začini po želji


Priprema:

U zagrijanu tavu uspite maslinovo ulje i dodajte sitno nasjeckani luk. Kada je luk požutio ubacite pasiranu rajčicu i kuhajte 30-40 minuta. U tu smjesu dodajte i po pola izrezane cherry rajčice i ostavite i dalje na laganoj vatri. Začinite sa soli i paprom. Kada vidite da su cherry omekšale stisnite ih lagano s kuhačom kako bi se bolje skuhale i iz njih izašao sok. Dodajte svježi bosiljak, a ako ga nemate poslužit će i suhi.

Napomena: Nemojte rezati svježi bosiljak nego ga prstima otkinite na manje dijelove.


Stavite kuhati tijesto u posebnu posudu. Dok se tijesto u posebnoj posudi stavite ricottu i naribajte u nju parmezan. Količinu možete dodati po izboru. Dobro prmiješajte i sjedinite ta dva sira. Ubacite sireve u skuhani umak i dobro promiješajte. Maknite s vatre. Dobit ćete crvenkasot/narančastu boju. U umak dodajte

tjesteniniu i kao šećer na kraju dodajte par žličica Dida Boža namaza od zelenih maslina. U slast!


0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page