top of page

Bakina štrudla

Starinski recepti od malo sastojaka i puno ljubavi oduvijek svojim mirisima i okusima bude divne uspomene. Štrudla s najfinijim Dida Boža pekmezom od šljiva je baš poput onih koje su pripremale naše bake - mekana, ukusna i svima omiljena. Recept kojim započinjemo novi tjedan pripremila nam je naša draga Valentina.


 

Štrudla s pekmezom od šljiva


SASTOJCI:

  • 700 g glatkog brašna

  • 1 suhi kvasac

  • 5 žlica šećera

  • 125 g maslaca sobne temperature

  • 250ml toplog mlijeka

  • prstohvat soli

  • 2 jaja

  • Dida Boža pekmez od šljiva

PRIPREMA:

  • U toplo mlijeko razmutite kvasac sa šećerom i ostavite sa strane par minuta.

  • Brašno, maslac, jaja i prstohvat soli pomiješati i u to dodati toplo mlijeko s kvascem. Zamijesiti glatko tijesto.

  • Ostaviti oko 1h na toplom mjestu da se udvostruči.

  • Kada se tijesto udvostručilo podijeliti ga na dva jednaka djela.

  • Oblikovati u dvije kugle i ostaviti još 10ak minuta da odstoji.

  • Svaku kuglu razvaljati na debljinu od 1cm. Premazati obilno dida Boža pekmezom od šljiva i zarolati.

  • Isto napraviti i s drugom kuglom. Štrudle prebaciti u pleh (na masni papir) pa ih premazati maslacem. Ostaviti 10-ak minuta da se još dignu te ih staviti peći na 180-200 stupnjeva dok ne porumene.

  • Kada se ohlade, pospite ih šećerom u prahu.

Štrudle poslužite sa šalicom mlijeka i uživajte u najdražim okusima! :)


0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page