Brownie sa smokvom

Updated: Oct 3

Jeste li znali da su heljda i smokva odlična kombinacija?! Vrlo jednostavan recept za ukusnu i zdraviju varijantu brownie deserta. Za sve koji izbjegavaju gluten ili samo žele isprobati nešto novo, naša Andrea Cukrov je pripremila ovu neodoljivu poslasticu s Dida Boža džemom od smokve. U slast!


 

Brownie od heljde sa smokvom


SASTOJCI:

  • 160 g heljdinog brašna

  • 40 g kakaa u prahu

  • 1 žličica praška za pecivo

  • prstohvat soli

  • 120 g otopljenog maslaca

  • 100 g smeđeg šećera

  • 1 žličica ekstrakta vanilije

  • 3 jaja

  • 60 g tamne čokolade, nasjeckane

  • 2-3 smokve

  • 150 g Dida Boža džema od smokve

PRIPREMA:

  • Pripremite dvije zdjele za miješanje, a mali kvadratni kalup dimenzija 23x23 cm obložite papirom za pečenje. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.

  • U jednoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke: heljdino brašno, kakao u prahu, prašak za pecivo i prstohvat soli.

  • U drugoj zdjeli pomiješajte mokre sastojke: rastopljeni maslac, šećer i ekstrakt vanilije. Zatim dodajte jedno po jedno jaje i nakon svakog dodavanja sve dobro izmiješajte kako bi se sastojci dobro povezali.

  • Ovako umućenim mokrim sastojcima dodajte mješavinu suhih pa još jednom sve dobro promiješajte kako bi se sjedinilo u homogenu smjesu.

  • Na kraju miješajte i nasjeckanu tamnu čokoladu.

  • Smjesu prebacite u kvadratni kalup koji ste pripremili i poravnajte je.

  • Odvijte 2-3 žličice džema od smokova pa ga rasporedite po smjesi. Pomoću čačkalice malo pomiješajte džem s čokoladnom smjesom.

  • Smokve operite i narežite ih na ploške pa ih rasporedite na smjesu.

  • Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 20 minuta.

  • Pečeni kolač izvadite iz pećnice i odmah ga premažite preostalim džemom od smokava.

  • Ostavite sve da se malo ohladi, a zatim narežite i poslužite.

#didaboža #smokva #džem #brownie #recept



0 comments

Recent Posts

See All