Klasične brownije obožavamo - savršeni su nam na one dane kada nam se jede nešto fino, čokoladno, punog okusa. Prednost im je svakako i jednostavna i brza priprema, te osnovni sastojci koje najčešće već imamo kod kuće. Preostaje nam jedino zasukati rukave, upaliti pećnicu i ubrzo uživati u čokoladnoj rapsodiji brownija! Naša draga Ana - Foodie A26 svoj je brownie prošarala džemom od kupine i tako stvorila kombinaciju iz snova. Anin recept donosimo u nastavku:
Brownie cake s džemom od kupina
Sastojci:
350g tamne čokolade (čokolada za kuhanje)
250g maslaca
3 jaja + 2 žumanjka
230g šećera
120g glatkog brašna
žličica soli
žličica praška za pecivo
100g nasjeckane čokolade
Priprema:
Na pari otopite tamnu čokoladu i maslac. U većoj posudi pjenasto izmiksajte jaja i šećer, a zatim dodajte otopljenu čokoladu i maslac. Sve sastojke dobro izmješajte pjenjačom, a zatim postepeno dodajte prosijano brašno, sol i prašak za pecivo. Dodajte nasjeckanu čokoladu. Promiješajte.
Smjesu premjestite u kalup za pečenje (26cm) koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Džem od kupine lagano ugrijte, tek toliko da bude blago tekuće teksture, a zatim njime prošarajte smjesu u kalupu. Lagano protresite kalup. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 28 minuta. Nemojte presušiti kolač, brownie cake mora ostati sočna iznutra. Možda će Vam se činiti da još nije gotova, kada ju izvadite iz pećnice, no bez brige – takva mora biti. Hlađenjem će se dodatno stisnuti.
Brownie cake možete poslužiti zagrijanu uz kuglicu sladoleda, a odlična je i kada se ohladi.
Comments