Mrs. Cartello dijeli mišljenje s većinom kako biskvit brownie treba biti mekan i sočan, čiju mekoću ona postiže dodavanjem Dida Boža ekološkog džema. Mrs. Cartello je napravila maleni tvist kako bi postigla osvježavajući desert s malinama, prepečenim sjemenkama koje daju hrskavost, a kombinacija tamne, mliječne čoklade i javorovog sirupa punoću okusa. Možemo se složiti da već sami opis zvuči savršeno.
Sastojci:
200 g tamne čokolade (70% kakaa)
150g mliječne čokolade
80 g eritrita ili šećera u prahu
150 g maslaca
4 jaja
150 g brašna
50 g kakao praha
200 g malina
70 g sjemenki po želji ili mix za peciva
listići badema po želji
bučine sjemenke po želji
lješnjaci po želji
suncokretove sjemenke po želji
kikiriki neslani
3 velike žlice Dida Boža ekološki džem Supermix iz Superfoods linije
3 žlice javorovog sirupa
Priprema:
Čokoladu, maslac i šećer otopiti na pari. Umiješati jaja, jedno po jedno.
Dodati brašno i kakao. Umiješati 3 žlice Dida Boža ekološkog džema Supermix.
Uliti smjesu u kalup. Rasporediti svježe maline po površini brownie-a. Kratko prepeći sjemenke, listiće badema, lješnjake te ih ravnomjerno rasporediti po kolaču i preliti javorovim sirupom. Zagrijati pećnicu na 180°C i peći oko 30 minuta. Sjemenke i orašaste plodove možete izabrati po želji, važno je da se prepeku na laganoj vatri nekoliko minuta.
Commentaires