top of page

BROWNIEMANIA: Brownie na jedan sasvim drugačiji način

Mrs. Cartello dijeli mišljenje s većinom kako biskvit brownie treba biti mekan i sočan, čiju mekoću ona postiže dodavanjem Dida Boža ekološkog džema. Mrs. Cartello je napravila maleni tvist kako bi postigla osvježavajući desert s malinama, prepečenim sjemenkama koje daju hrskavost, a kombinacija tamne, mliječne čoklade i javorovog sirupa punoću okusa. Možemo se složiti da već sami opis zvuči savršeno.



Sastojci:

  • 200 g tamne čokolade (70% kakaa)

  • 150g mliječne čokolade

  • 80 g eritrita ili šećera u prahu

  • 150 g maslaca

  • 4 jaja

  • 150 g brašna

  • 50 g kakao praha

  • 200 g malina

  • 70 g sjemenki po želji ili mix za peciva

  • listići badema po želji

  • bučine sjemenke po želji

  • lješnjaci po želji

  • suncokretove sjemenke po želji

  • kikiriki neslani

  • 3 žlice javorovog sirupa


Priprema:


Čokoladu, maslac i šećer otopiti na pari. Umiješati jaja, jedno po jedno.

Dodati brašno i kakao. Umiješati 3 žlice Dida Boža ekološkog džema Supermix.

Uliti smjesu u kalup. Rasporediti svježe maline po površini brownie-a. Kratko prepeći sjemenke, listiće badema, lješnjake te ih ravnomjerno rasporediti po kolaču i preliti javorovim sirupom. Zagrijati pećnicu na 180°C i pi oko 30 minuta. Sjemenke i orašaste plodove možete izabrati po želji, važno je da se prepeku na laganoj vatri nekoliko minuta.


0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page