top of page

Cheesecake sladoled

Updated: Aug 26, 2022

Domaći sladoled s okusom torte od sira i dodatkom Dida Boža džema od kupine priprema se i rashlađuje za tren. Recept za lagani ljetni desert kojega će obožavati cijela obitelj, a najviše oni najmlađi, pripremila nam je naša Andrea Cukrov. Uživajte!


 

Cheesecake sladoled s kupinom


SASTOJCI:

  • 200 g Dida Boža džema od kupina

  • 2 žlice ruma

  • 500 g vrhnja za šlag

  • 200 g krem sira

  • 4 žlice javorovog sirupa

  • 1 žlica limunovog soka ribana korica limuna ukoliko imate provjerene limune

PRIPREMA:

  • Džem od kupina pomiješajte s javorovim sirupom pa ih kuhajte na umjerenoj vatri, dok se ne pretvore u gusti umak.

  • Sklonite ih s vatre i ostavite da se ohlade.

  • Vrhnje istucite u čvrsti šlag.

  • U šlag dodajte krem sir i javorov sirup te nastavite miješati električnim mikserom.

  • Umiješajte vaniliju, limunov sok i koricu pa sve kratko miješajte da se sastojci povežu, ali pazite da ne premiješate.

  • Metalni kalup za kruh obložite papirom za pečenje pa u njega izlijte polovicu smjese od vrhnja. Dodajte pola kuhanih džema s rumom.

  • Lagano sve pomiješajte žlicom.

  • Ponovite postupak s preostalim sastojcima.

  • Prekrijte sve prozirnom folijom i ostavite u zamrzivaču 3 – 4 sata ili dok se ne zamrzne.

  • Gotovi sladoled poslužite u kornetima.





0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page