Nedostaje Vam ideja u svakidašnjoj kuhinji? Kako napraviti odličan obrok s namirnicom koja Vam nije ni pala na pamet ? Sok od cikle inače svi povezujemo kao napitak za piće, a zapravo se može odlično iskoristiti i u jelu. Naša draga @pogaca_katedavor donosi ukusan rižoto koji se topi ustima pripremljen na novi drugačiji način s Dida Boža sokom od cikle.
Dodatni savjet: Kod pravljenja rižota bitno je energično miješanje tzv. mantekiranje, a njime dodatno postižemo kremastu strukturu, a samim time i savršeno ukusno jelo.
Rižoto od cikle
Za 4 porcije
Sastojci
30 ml maslinovog ulja
150 g žutog luka
400 g Arborio ili Carnaroli riže (daju kremastije jelo)
75 ml bijelog vina
800 ml povrtnog ili pilećeg temeljca
400 ml ekološkog soka od cikle Dida Boža
100 g ribane cikle
grančica timjana ili žličica sušenog
svježe mljeveni papar,sol
50 g maslaca
100 g naribanog sira (Grana Padano)
Priprema
Nasjeckajte luk na sitno i popržite na maslinovom ulju dok skroz ne omekša i postane staklast. Dodajte rižu i neprestano miješajući dinstajte sve zajedno dok se riža počne cakliti i zagrije toliko da zrno jedva primite u ruku. Rižu podlijte bijelim vinom i pustite da alkohol ispari. Lagano podlijevajte, najprije toplim povrtnim temeljcem zatim s Dida Boža sokom od cikle. Dodajte naribanu ciklu i začinite timjanom. Posolite i popaprite po želji. Kad je riža skuhana, maknite lonac s vatre i dodajte Grana Padano sir i maslac pa energično miješajte.
Poslužite toplo.
Comments