top of page

Crveni rižoto!

Nedostaje Vam ideja u svakidašnjoj kuhinji? Kako napraviti odličan obrok s namirnicom koja Vam nije ni pala na pamet ? Sok od cikle inače svi povezujemo kao napitak za piće, a zapravo se može odlično iskoristiti i u jelu. Naša draga @pogaca_katedavor donosi ukusan rižoto koji se topi ustima pripremljen na novi drugačiji način s Dida Boža sokom od cikle.

Dodatni savjet: Kod pravljenja rižota bitno je energično miješanje tzv. mantekiranje, a njime dodatno postižemo kremastu strukturu, a samim time i savršeno ukusno jelo.
 

Rižoto od cikle


Za 4 porcije

Sastojci

  • 30 ml maslinovog ulja

  • 150 g žutog luka

  • 400 g Arborio ili Carnaroli riže (daju kremastije jelo)

  • 75 ml bijelog vina

  • 800 ml povrtnog ili pilećeg temeljca

  • 400 ml ekološkog soka od cikle Dida Boža

  • 100 g ribane cikle

  • grančica timjana ili žličica sušenog

  • svježe mljeveni papar,sol

  • 50 g maslaca

  • 100 g naribanog sira (Grana Padano)


Priprema

Nasjeckajte luk na sitno i popržite na maslinovom ulju dok skroz ne omekša i postane staklast. Dodajte rižu i neprestano miješajući dinstajte sve zajedno dok se riža počne cakliti i zagrije toliko da zrno jedva primite u ruku. Rižu podlijte bijelim vinom i pustite da alkohol ispari. Lagano podlijevajte, najprije toplim povrtnim temeljcem zatim s Dida Boža sokom od cikle. Dodajte naribanu ciklu i začinite timjanom. Posolite i popaprite po želji. Kad je riža skuhana, maknite lonac s vatre i dodajte Grana Padano sir i maslac pa energično miješajte.

Poslužite toplo.

Sok od cikle je ekološki 100% prirodan sok bez dodanog šećera koji će Vas već pri prvom gutljaju osvježiti i revitalizirati.



0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page