top of page

Dobar glas daleko se čuje, posebno kad je riječ o dobroj hrani...

Američka televizija Good Day razgovara o hrvatskim džemovima s Nebom Chupinom, proizvođačem Dida Boža i Dalmatia džemova i namaza.


Poznati američki TV show Good Day iz Sacramenta u današnjoj je emisiji preko javljanja uživo ugostio Neba Chupina, vlasnika tvrtke Hermes poznate po hrvatskom brendu Dida Boža i američkom brendu Dalmatia. Riječ je o emisiji koja dugi niz godina prenosi najnovije vijesti iz svakodnevnoga života, zanimljiva događanja i životni stil poznatih. Ljupka voditeljica Tina Macuha najavila je Dalmatia brend kao brend koji bi svaki Amerikanac trebao poznavati ukoliko je ljubitelj mediteranske prehrane.


Vlasnik se u emisiju priključio iz Hrvatske točnije iz #Dubrovnika koji je voditelje ostavio bez daha zbog prekrasne obale i neodoljivog ambijenta. U razgovoru s voditeljicom, Neb je otkrio kako je brend nastao prije 20 godina ponukan djetinjstvom, utjecajem dide i njegove ljubavi prema prirodi.

Neb je još kao dječak s didom provodio puno vremena u prirodi, u polju gdje su radili na zemlji uzgajajući smokve, višnje i ostale proizvode koji se danas mogu pronaći u Dalmatia asortimanu.

Dok je još kao inženjer radio u Americi, često je razmišljao s kojim bi proizvodom mogao pokrenuti posao i predstaviti ga američkim kupcima. Iako mu je didina priča uvijek bila u mislima, na prvi tren mu nije pala na pamet smokva i ideja o savršenom proizvodu koji mu je bio nadomak ruku a opet tako daleko. Kada je predstavio džem od smokve ujedno i prvi proizvod u Whole Foods trgovine, prihvatili su ga s oduševljenjem.


Uz smokvu danas Dalmatia brend broji široku paletu proizvoda od kojih su najnoviji eko šipak, #Supermix i #Figgy - čoko namaz sa smokom, lješnjakom i kakaom.

Neb je napomenuo kako je džem od šipka hrvatskim kupcima već neko vrijeme poznat i omiljen dok se kupci u Americi tek upoznaju s njim. Gledatelje je upoznao s blagodatima ploda šipka od kojeg je napravljen džem, njegovom nježnom teksturom i obiljem vitamina C koje sadrži. Kao kulinarski savjet preporučio je da se osim uz kruh i maslac džem od šipka odlično sljubljuje s raznim kombinacijama sireva. Drugi spomenuti džem je Supermix koji je pripremljen od super voća aronije, goji bobica i borovnice. Neb je okus Supermixa usporedio s okusom voća borovnice, ali intenzivnijim zbog aronije koja je jedan od sastojaka džema. Plod aroniju često nazivaju i sibirskom borovnicom. Aronija kao i goji bobice odličan su izvor antioksidansa koji jačaju organizam. Uz srdačan pozdrav, Neb je napomenuo kako su svi Dalmatia proizvodi u Americi, odnosno okolici Sacramenta dostupni u poznatim trgovimana : Nugget Markets, Whole Foods, Sprouts, Raley's i Safeway.Uz predstavljanje brenda Good Day nam je pokazao kako na jednostavan način napraviti super recept s Dalmatia džemom od smokve, a o čemu se točno radi pogledajte u slijedećem videu.


0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page