top of page

Drugačija Focaccia

Focaccia je poznata kao talijanska pogača ili kruh za koju se vjeruje da potječe iz Rima. Postoje razne kombinacije Focacie, a mi smo ju danas odlučili poslužiti na malo drugačiji način u obliku muffina s Dida Boža namazom od zelenih maslina. Foccaciu možete puniti s maslinama, s češnjakom i mediteranskim začinima ili cherry rajčicama. Recept je pripremila naša draga Lucija. U slast!


 

FOCACCIA MUFFINI S MASLINAMA

 

SASTOJCI:

 

PRIPREMA:

  1. Pomiješajte mlaku vodu s kvascem, brašnom, zličicom soli i zličicom maslinovog ulja.

  2. Umijesite u ljepljivo tijesto, pa prekrijte tijesto i ostavite ga 30 minuta na mirovanju.

  3. Navlažite ruke i preklopite tijesto sa sve četiri strane prema sredini, zatim ga prekrijte i ostavite 30 minuta. Ponovite preklapanje jos dva puta uz razmake od 30 minuta mirovanja.

  4. Nauljite kalupe za muffine s preostalim maslinovim uljem.

  5. Razdijelite tijesto na 12 dijelova, pa svaki oblikujte u lopticu i stavite u kalupe. Prekrijte s kuhinjskom krpom i ostavite da se dižu jos 30 minuta.

  6. Dodajte po žličicu Dida Boža prirodnog namaza od zelenih maslina na svaki muffin.

  7. Nauljenim prstima izbodite tijesto. U svaku rupicu gurnite po maslinu ili dvije i pospite sjeckanim ruzmarinom ili nekim drugim dalmatinskim začinom po želji.

  8. Pecite u prethodno zagrijanoj pečnici na 220°C oko 15-17 minuta.

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page