top of page

Dvobojni brownie

Jagodee i čokoladaaa...neka dobar okus vlada. S kombinacijom okusa čokolade i jagoda se ne može fulati! Danas donosimo brzi recept za mekane brownie koje donosi Gabrijela. Slatki grijeh, u kombinaciji Dida Boža eko džema od jagode, kakaa i s dodatkom kuglice sladoleda od vanilije oduševit će svako nepce.


 

DVOBOJNI BROWNIE S DŽEMOM OD JAGODE


SASTOJCI:

  • 2 jaja

  • 9 žlica mlijeka

  • 9 žlica ulja

  • 6 žlica šećera

  • 9 žlica glatkog brašna

  • 5 žlica kaka

  • 1 prašak za pecivo

  • prstohvat soli

  • 50 g čokolade za kuhanje


PRIPREMA:


  • Za početak zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

  • Posudu za pečenje (35 x 20) obložite papirom za pečenje kako bi vam olakšao rezanje i vađenje brownie kocke.

  • Sjedinite glatko brašno i prašak za pecivo te prostohvat soli (samo radi pojačavanja okusa).

  • Mikserom pjenasto izradite jaja i šećer te postepeno dodavajte žlicu po žlicu ulja i mlijeka.

  • Kada dobijete glatku smjesu u nju dodajte sjedinjeno brašno i prašak za pecivo.

  • Odvojite 2/3 te žute smjese i u nju dodajte 50g otopljene čokolade za kuhanje i 5 žlica kakaa ( u slučaju da je pregusta dodati žlicu dvije mlijeka).

  • U posudu za pečenje obloženu papirom izlijte prvo svu crnu smjesu te žlicom nasumice rasporedite žutu smjesu (za veći zebrasti efekt čačkalicom dodatno pomješati žuti i crni dio). Na vrh nasumično također dodajte nekoliko žlica Dida Boža eko džema od jagode.

  • Brownie pecite 20ak minuta na 180 stupnjeva. Naknadno se također može dodati još džema za svježiji i puniji okus. Za dodatni okus dodajte kuglicu sladoleda od vanilije i uživajte. U slast!







0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page