Jagodee i čokoladaaa...neka dobar okus vlada. S kombinacijom okusa čokolade i jagoda se ne može fulati! Danas donosimo brzi recept za mekane brownie koje donosi Gabrijela. Slatki grijeh, u kombinaciji Dida Boža eko džema od jagode, kakaa i s dodatkom kuglice sladoleda od vanilije oduševit će svako nepce.
DVOBOJNI BROWNIE S DŽEMOM OD JAGODE
SASTOJCI:
2 jaja
9 žlica mlijeka
9 žlica ulja
6 žlica šećera
9 žlica glatkog brašna
5 žlica kaka
1 prašak za pecivo
prstohvat soli
50 g čokolade za kuhanje
7-8 žlica Dida Boža eko džema od jagode
PRIPREMA:
Za početak zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Posudu za pečenje (35 x 20) obložite papirom za pečenje kako bi vam olakšao rezanje i vađenje brownie kocke.
Sjedinite glatko brašno i prašak za pecivo te prostohvat soli (samo radi pojačavanja okusa).
Mikserom pjenasto izradite jaja i šećer te postepeno dodavajte žlicu po žlicu ulja i mlijeka.
Kada dobijete glatku smjesu u nju dodajte sjedinjeno brašno i prašak za pecivo.
Odvojite 2/3 te žute smjese i u nju dodajte 50g otopljene čokolade za kuhanje i 5 žlica kakaa ( u slučaju da je pregusta dodati žlicu dvije mlijeka).
U posudu za pečenje obloženu papirom izlijte prvo svu crnu smjesu te žlicom nasumice rasporedite žutu smjesu (za veći zebrasti efekt čačkalicom dodatno pomješati žuti i crni dio). Na vrh nasumično također dodajte nekoliko žlica Dida Boža eko džema od jagode.
Brownie pecite 20ak minuta na 180 stupnjeva. Naknadno se također može dodati još džema za svježiji i puniji okus. Za dodatni okus dodajte kuglicu sladoleda od vanilije i uživajte. U slast!
Comments