top of page

Fougasse

Jeste li znali da je fougasse vrsta kruha koja potječe iz Francuske, a najviše je tipičan za Provansu koja se nalazi na jugoistoku Italije. Ovaj slasni kruh najćešće se radi u obliku pšenice, a svoju posebnu verziju nam donosi draga tigerlilly47 koja je recept obogatila s Dida Boža namazom od crne masline. Fougasse je odličan kada Vam dolaze gosti jer ga možete poslužiti samog uz namaz i čašu dobrog vina.


 

Fougasse s namazom od crnih maslina


Sastojci:


Priprema :


U zdjeli pomiješajte brašno, šećer i kvasac, dodajte maslinovo ulje, dio vode i sol. Mikserom, nastavcima za tijesto, kratko izmiksajte. Polako dodajte ostatak vode. Miksajte desetak minuta


, nakon toga dodajte namaz od crnih maslina. Dobiti ćete elastično tijesto od kojeg oblikujte kuglu, stavite je u nauljenu posudu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite na toplom dok se ne udvostruči. Dignuto tijesto stavite na pobrašnjeni papir za pečenje, rukama rastanjite i oblikujte ovalni oblik. Nožem napravite zareze i lagano ih proširite.


Pokrijte tijesto i ostavite na toplom još dvadesetak minuta. Zatim premažite maslinovim uljem i namazom od maslina te stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 250 stupnjeva 12-15 minuta. Dobar tek!



0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page