Stigla nam je Nova godina, okrenuli smo novu stranicu i krećemo ispočetka. Novogodišnje odluke su sigurno pale, ali nadamo se da među njima niste odabrali izbacivanje slatkoga u potpunosti... Mi smatramo da je bitan balans u životu. Ne treba pretjerivati, ali komadić, dva uvijek dobro dođe. 😉 Prvi recept ove godine je Gingerbread Cheesecake s Dida Boža džemom od jagode kojeg nam je pripremila Petra.

GINGERBREAD CHEESECAKE
SASTOJCI :
Podloga:
250 g petit keksa
2 žlice šećera
200 g otopljenog maslaca/margarina
Premaz:
Žuta krema:
500 g mascarpone sira
2 vanilin šećera
2 jaja
3 velike žlice Speculaas namaza (koristili smo Chrunchy)
7 žlica šećera
Bijela krema:
400 g milerama
sok od pola limuna
1 vanilin šećer
2 žlice šećera
PRIPREMA:
Kekse sameljite, dodajte šećer i otopljeni margarin/maslac te utisnite u kalup.
Podlogu premažite Dida Boža džemom od jagode.
Za žutu kremu u mascarpone sir dodajte jaja. šećer, vanilin šećer i Speculaas namaz. Miksajte da se sjedini i prelijte u kalup preko džema.
Pecite 25 minuta na 180 stupnjeva.
Za bijelu kremu u mileram sir dodajte sok od limuna, šećer i vanilin šećer. Sve zajedno promješajte da se sjedini. Prelijte preko žute kreme te ostavite u pećnici još 5 minuta, nakon što ste ju prethodno ugasili.
Stavite u frižider na 4 sata kako bi se torta stisnula.
Dobar tek vam želimo i sve najbolje u novoj 2024. godini! 🎅🎄


Comments