top of page

Gingerbread Cheesecake

Stigla nam je Nova godina, okrenuli smo novu stranicu i krećemo ispočetka. Novogodišnje odluke su sigurno pale, ali nadamo se da među njima niste odabrali izbacivanje slatkoga u potpunosti... Mi smatramo da je bitan balans u životu. Ne treba pretjerivati, ali komadić, dva uvijek dobro dođe. 😉 Prvi recept ove godine je Gingerbread Cheesecake s Dida Boža džemom od jagode kojeg nam je pripremila Petra.



 

GINGERBREAD CHEESECAKE


SASTOJCI :

 

Podloga:

  • 250 g petit keksa

  • 2 žlice šećera

  • 200 g otopljenog maslaca/margarina


Premaz:


Žuta krema:

  • 500 g mascarpone sira

  • 2 vanilin šećera

  • 2 jaja

  • 3 velike žlice Speculaas namaza (koristili smo Chrunchy)

  • 7 žlica šećera

Bijela krema:

  • 400 g milerama

  • sok od pola limuna

  • 1 vanilin šećer

  • 2 žlice šećera


PRIPREMA: 


  1. Kekse sameljite, dodajte šećer i otopljeni margarin/maslac te utisnite u kalup.

  2. Podlogu premažite Dida Boža džemom od jagode.

  3. Za žutu kremu u mascarpone sir dodajte jaja. šećer, vanilin šećer i Speculaas namaz. Miksajte da se sjedini i prelijte u kalup preko džema.

  4. Pecite 25 minuta na 180 stupnjeva.

  5. Za bijelu kremu u mileram sir dodajte sok od limuna, šećer i vanilin šećer. Sve zajedno promješajte da se sjedini. Prelijte preko žute kreme te ostavite u pećnici još 5 minuta, nakon što ste ju prethodno ugasili.

  6. Stavite u frižider na 4 sata kako bi se torta stisnula.


Dobar tek vam želimo i sve najbolje u novoj 2024. godini! 🎅🎄







0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page