top of page

Gravče na tavče

Zapečeni grah je poznato Makedonsko jelo koje smo rado preuzeli u našima kuhinjama. Grah su prije smatrali težačkim jelom koje bi radnici jeli kako bi imali fizičku snagu za cjelodnevni rad. Danas je grah za mnoge delikatesno jelo koje se sprema na različite načine. Pikantniju verziju zapečenog graha donosi nam @pogača_katedavor u kombinaciji s Dida Boža ljutim ajvarom.

 

Zapečeni grah s Dida Boža ljutim ajvarom i kobasicom


Sastojci:

Priprema:


Na ulju kratko popržite luk izrezan na kolutiće. Nakon što je luk poprimio zlatnu boju dodajte pasiranu rajčicu i ostavite sve da prokuha 5 minuta.

U međuvremenu procijedite grah i dodajte ga zajedno s Dida Boža ljutim ajvarom (2 žlice) u lonac u kojem se dinsta luk i pasirana rajčica. Sve zajedno kuhajte još 10 minuta.

Prodinstanu smjesu prebacite u vatrostalnu posudu za pečenje i u nju posložite kobasice izrezane na ploške. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na180 stupnjeva oko 30 minuta.

Dobar tek!

Jeste li znali da je Dida Boža ajvar sada dostupan u dvije varijante? Uz blagi domaći ajvar pripremili smo i ljutu verziju za ljubitelje pikantnije kuhinje!




0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page