top of page

Gris kolač s marelicom

Brzo i jednostavno, a ukusno i sočno! :) Takvi recepti za slastice su uvijek dobrodošli pa vam i danas donosimo pripremu za brzi kolač s grizom i Dida Boža džemom od marelice. Neka vam ovaj recept uvijek bude "pri ruci" kada vam se žuri da napravite ukusan desert. Recept nam je pripremila naša Anamarija Habuš. Dobar tek!




 

Kolač s grizom i džemom od marelice


SASTOJCI:

  • 150 g oštrog brašna

  • 220 g šećera

  • 220 ml mlijeka

  • 220 ml ulja

  • 3 jaja

  • 1 vanilin šećer

  • 180 g griza

  • 80 g mljevenih oraha

  • 1 prašak za pecivo


Čokoladna glazura

  • 150 g tamne čokolade

  • 150 ml vrhnja za šlag

PRIPREMA:

  • U zdjeli pomiješajte jaja sa obje vrste šećera pa miksajte, dok ne dobijete pjenastu smjesu.

  • Dodajte mlijeko i ulje, kratko miksajte da se sastojci sjedine, zatim dodajte džem i pjenjačom dobro promiješajte pazeći da vam ne ostanu grudice. Na kraju dodajte griz, orahe i brašno pomiješano a praškom za pecivo. Kratko izmiksajte.

  • Smjesu ulijte u lim za pečenje koji ste prethodno namastili i pobrašnili i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 30 minuta.

  • Pečeni kolač izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi.

  • Za čokoladnu glazuru, čokoladu nasjeckajte na manje komadiće. U posebnoj posudi na štednjaku, vrhnje za šlag zagrijte do vrenja i prelijte preko čokolade uz stalno miješanje, dok se čokolada ne otopi. Dobivenu čokoladnu glazuru prelijte preko ohlađenog kolača.






0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page