GURMANSKI RECEPT: Svinjski file (lungić) u umaku od ajvara, crnog vina i pekmeza od šljiva

Stako/slana, ova kombinacija nema mana. Svinjski file i palenta s ajvarom i pekmezom od šljiva neodoljivi okus u ovom se jelu skriva. Recept by @foodie_a26.

Svinjski file (lungić) u umaku od ajvara, crnog vina i pekmeza od šljiva


Sastojci:


Priprema:


Na zagrijano ulje dodajte nasjeckani ljubičasti luk, a nakon 3 minute i nasjeckani češnjak.

Dodajte 4 žlice ajvara Dida Boža i promiješajte. Zatim dodajte crno vino i ostavite umak da krčka na laganoj vatri.

Kada se umak reducirao, dodajte žlicu pekmeza Dida Boža od šljiva i ružmarin. Po potrebi, podlijte s malo vode. Ostavite umak da krčka na laganoj vatri, a za to vrijeme pripremite meso.

Svinjski lungić očistite od žilica i narežite na medaljone.

Na zagrijanoj grill tavi s malo ulja pecite medaljone 2-3 minute sa svake strane. Ulje prethodno možete aromatizirati grančicom svježeg ružmarina. Meso lagano posolite tek kada ste gotovi s ovom fazom pripreme.

U pripremljeni umak dodajte meso. Dobro promiješajte, poklopite i ostavite da sve skupa krčka 10 minuta na laganoj vatri dok se umak ne reducira.

Začinite sa soli i paprom, te na kraju dodajte timijan.

Poslužite uz aromatiziranu palentu.



0 comments

Recent Posts

See All